Χρήσιμο το webinar για τους φροντιστές ατόμων με άνοια

Newsroom
02/07/2020 14:29
 
 
 

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο webinar για τους φροντιστές ατόμων με άνοια πραγματοποιήθηκε χθες, με συνδιοργάνωτες τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και το Δίκτυο Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΚΤΙΟΣ».

Το διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο είχε 296 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και πάρα πολλές από τη Σύρο, περιλάμβανε μια δίωρη παρουσίαση με ερωτήσεις και απαντήσεις που έδωσαν ουσιαστική βοήθεια στους φροντιστές ατόμων με άνοια.

Όπως επισημάνθηκε, η άνοια είναι μία περίπλοκη διαδικασία που χρειάζεται αρχικά πολύ καλή και συνεχή ενημέρωση, καθώς το πρόσωπο που γνωρίζαμε, είναι κάποιο άλλο και πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Γι’ αυτό και σε ερωτήσεις όπου οι απαντήσεις ήταν εύλογες παλιότερα, πλέον χρειάζεται να αναπτύξουμε καλύτερα την ενσυναίσθηση μας, για να κατανοήσουμε τη σημασία των λεγομένων τους.

Με ανακοίνωσή της, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Αγγελική Πρίντεζη ευχαρίστησε το δίκτυο Aktios (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων) ,τον κ. Γεράσιμο Αντωνόπουλο ,τον ομιλητή Δρ. Κωστής Προύσκα (ψυχολόγο – Δρ. Γεροντολογίας, PhD) και την Διευθύντρια του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδας» της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους κα Σπεράντζα Δουράτσου για την πρόταση και τη διασύνδεση που έκανε για τον Δήμο μας.
Σε λίγες μέρες το σεμινάριο θα είναι διαθέσιμο και στο youtube για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*