Χρήστος Ροϊλός (διοικητής 2ης ΥΠΕ): «Ο νέος αναλυτής καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Γ.Ν. Σύρου»

Newsroom
19/08/2020 18:16
 
 
 

 

Η έντονη, σύσσωμη αντίδραση φορέων της Σύρου για την απεγκατάσταση του μοριακού αναλυτή (PCR) από το νοσοκομείο του νησιού, «ανάγκασε» την διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου να προβεί σε ανακοίνωση, «προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση».

Όπως, λοιπόν, κάνει γνωστό ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, «δεν στοιχειοθετείται οποιαδήποτε ενέργεια αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Σύρου», αφού από αύριο Πέμπτη ο αναλυτής του Γ.Ν. Σύρου θα αντικατασταθεί από άλλον αναλυτή, ο οποίος θα μεταφερθεί από το Γ.Ν. Ρόδου και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νοσοκομείου της Σύρου.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Ροϊλού:

Σχετικά με την απεγκατάσταση του μοριακού αναλυτή (PCR) από το Γ.Ν. Σύρου «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται:

Ο μοριακός αναλυτής, που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε από 3-8-2020, έως σήμερα στο νοσοκομείο, έχει δυνατότητα επεξεργασίας 96 δειγμάτων ανά 7ωρο.

Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του (16 ημέρες), πραγματοποιήθηκε έλεγχος μόνο 235 δειγμάτων. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η δυνατότητα του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των αναγκών του Γ.Ν. Σύρου.

Προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο της θερινής περιόδου και ενόψει πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του συγκεκριμένου αναλυτή στο μικροβιολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», που είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID-19.

Το εργαστήριο του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» εξυπηρετεί τις ανάγκες εξέτασης δειγμάτων ύποπτων κρουσμάτων από το σύνολο της 2ης Υ.ΠΕ. καθώς επίσης και θα διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο των υγειονομικών υπαλλήλων, που επιστρέφουν από την θερινή τους άδεια.

Ταυτόχρονα, δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του αναλυτή του Γ.Ν. Σύρου από άλλον αναλυτή, με δυνατότητα επεξεργασίας 4 δειγμάτων ανά 50’, ο οποίος μεταφέρεται σήμερα από το Γ.Ν. Ρόδου, θα βρίσκεται στο νοσοκομείο της Σύρου αύριο Πέμπτη 20-8-2020 και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Γ.Ν. Σύρου.

Οι ανάγκες του Γ.Ν. Ρόδου εξυπηρετούνται πλήρως με δύο μοριακούς αναλυτές, που συνεχίζουν να λειτουργούν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου.

Επομένως, δεν τίθεται θέμα ανάγκης αποστολής δειγμάτων στην Αθήνα και επιπλέον δεν στοιχειοθετείται οποιαδήποτε ενέργεια αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Σύρου, που πρόσφατα στελεχώθηκε και ενισχύθηκε με προσλήψεις ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού.

(Visited 256 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*