Εργαζόμενοι Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων: «Ο μοριακός αναλυτής του Γ.Ν. Σύρου ανήκει σε όλους τους νησιώτες»

Newsroom
20/08/2020 11:14
 
 
 

Να παραμείνει ο μοριακός αναλυτής στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ζητά ο Σύλλογος Εργαζόμενων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων, τονίζοντας ότι η υγεία των νησιωτών δεν μπορεί να μπαίνει «σε δεύτερη μοίρα».

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος εκφράζει την συμπαράστασή του στο προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου της Σύρου, όσο και των Περιφερειακών Μονάδων Υγείας για το έργο τους και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ζητώντας ταυτόχρονα να μάθει τους λόγους της αιφνίδιας αποδυνάμωσης του Γ.Ν. Σύρου εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων στα νησιά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ο μοριακός αναλυτής (PCR) που έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Σύρου για την διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού ανήκει σε όλους τους Νησιώτες.

Η υγεία των νησιωτών δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Να παραμείνει ο μοριακός αναλυτής (PCR) στις Κυκλάδες, να παραμείνει στο Γ.Ν. Σύρου που έχει δηλωθεί ότι διαθέτει κλίνες COVID-19 και το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Συγχαίρουμε τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου για την άμεση αντίδραση του και τις προσπάθειές του να προφυλάξει την υγεία όλων μας.

Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Σύρου για το έργο όλου του προσωπικού του Γ.Ν. και των Περιφερειακών Μονάδων Υγείας των νησιών μας.

Είμαστε μαζί τους.

Ποιοι είναι οι λόγοι, εν μέσω της αύξησης μάλιστα των κρουσμάτων σε νησιά των Κυκλάδων, για την αιφνίδια αποδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου;

Τελικά υπάρχει σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα νησιά;

Απαιτούμε την άμεση ενδυνάμωση (με μόνιμο προσωπικό και επαρκή μέσα) του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα:

*την παραμονή του Μοριακού Αναλυτή στο Γ.Ν. Σύρου,

*την μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων εργαζομένων και

*την περαιτέρω στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου και του νεοσύστατου εργαστηρίου μοριακής ανάλυσης.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*