Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Ευχαριστίες προς την ONEX για την συμβολή στη διαφύλαξη της συριανής πολιτιστικής κληρονομιάς

Newsroom
24/09/2020 15:34
 
 
 

 

Στη συντήρηση και αποκατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, καθώς και στην έκδοση επετειακού Λευκώματος σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, το οποίο περιέχει και φωτογραφικό υλικό από τα εκθέματα του εν λόγω Μουσείου προχώρησε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, μέσω του Τμήματος Πολιτισμού.

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της διάσωσης και ανάδειξης των ιστορικών και εμβληματικών δημοτικών κτιρίων της Σύρου, με αφορμή και τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης.

Το κόστος για την έκδοση 500 αντιτύπων του Λευκώματος του Βιομηχανικού Μουσείου, καθώς και το εναπομείναν κόστος από τις εργασίες χρωματισμού των εξωτερικών κουφωμάτων του Μουσείου ανέλαβε η εταιρεία ONEX NEORION SHIPYARDS SA, με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης να ευχαριστεί θερμά τόσο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Πάνο Ξενοκώστα, όσο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Σαββίδη γι’ αυτήν την γενναιόδωρη πρωτοβουλία τους.

«Αποτελεί μεγάλη μας τιμή να έχουμε την ONEX συνοδοιπόρο στις προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας και πολύ περισσότερο της βιομηχανικής του κληρονομιάς, στην οποία εντάσσεται και το Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΝ» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*