Προώθηση της εθελοντικής προσφοράς βλαστοκυττάρων η νέα δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Newsroom
02/10/2020 10:44
 
 
 

Μία ακόμη πρωτοπόρα κοινωνική δράση υλοποιεί ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος προωθεί την δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος – βλαστοκυττάρων και την ανάδειξη της σπουδαιότητάς της στις αλλογενείς μεταμοσχεύσεις για την αντιμετώπιση 80 σοβαρών παθήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της προώθησης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σύμφωνο συνεργασίας με το Γενικό Νοσοκομείο, ενώ πριν λίγες μέρες η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης παρέλαβε τα πρώτα kit από την Ακαδημία Αθηνών για τις εγκυμονούσες που τα ζήτησαν.

Ήδη, το πολύτιμο αίμα του ομφάλιου λώρου μωρού που γεννήθηκε πρόσφατα στην Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου της Σύρου τοποθετήθηκε στην ειδική συσκευασία και ταξίδεψε με courier για την Δημόσια Πανελλήνια Τράπεζα ομφαλοπλακουντιακού αίματος (βλαστοκυττάρων) της Ακαδημίας Αθηνών.

«Η χαρά για τον ερχομό ενός παιδιού μπορεί να γίνει χαρά για τη σωτηρία της ζωής ενός ασθενή, χρησιμοποιώντας το ομφαλοπλακουντιακό αίμα από τον ομφάλιο λώρο, τα οποία μετά τον τοκετό είναι άχρηστα για τη μητέρα και για το βρέφος και αν δε χρησιμοποιηθούν για δωρεά θα πεταχτούν» τονίζει η Εντεταλμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας και δημοτική σύμβουλος κα Αγγελική Πρίντεζη, η οποία καλεί τις ενδιαφερόμενες να πάρουν πληροφορίες από το site http://www.bioacademy.gr/ της Ακαδημίας Αθηνών και να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (τηλ. 22810-81001 κ. Βάσω Αντωνούδη) για να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση και να δώσουν την ευκαιρία να σωθεί η ζωή κάποιου συνανθρώπου τους με την γέννηση του μωρού τους.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*