Το Δημαρχιακό Μέγαρο φωταγωγείται για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία

Newsroom
08/10/2020 15:53
 
 
 

Με το χαρακτηριστικό μπλε-τιρκουάζ χρώμα πρόκειται να φωταγωγηθεί απόψε το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, όπως έχει θεσπιστεί η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη συμβολική πράξη έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την ειδική αυτή μαθησιακή διαταραχή, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποθαρρύνει και να απογοητεύει τα άτομα αυτά, καθώς – χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών πρακτικών – μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Η δυσλεξία αποτελεί μια ειδική μαθησιακή διαταραχή, κατά την οποία το άτομο παρουσιάζει δυσκολίες κυρίως στην επεξεργασία του γραπτού λόγου (ανάγνωση, γραφή, ορθογραφία), οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το νοητικό του δυναμικό, την ηλικία του και τις εκπαιδευτικές του ευκαιρίες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το 10-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας έχει δυσλεξία.

Τόσο η οικογένεια και το σχολείο, όσο και η κοινωνία στο σύνολό της, οφείλει να στηρίζει ψυχολογικά και συναισθηματικά τα άτομα με δυσλεξία, ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*