Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπαίνει η Σύρος – Δείτε το βίντεο με την φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Μιαούλη

Newsroom
04/12/2020 16:30
 
 
 

 

Ένα βίντεο που ταξιδεύει τους θεατές του στη χριστουγεννιάτικη Σύρο και περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τις ευχές του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα δημιούργησε το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών της φετινής χρονιάς, οι οποίες δεν επιτρέπουν να βρεθούν οι Συριανοί και οι Συριανές στην Πλατεία Μιαούλη για τη φωταγώγηση του Δέντρου, μια εκδήλωση που όλα τα προηγούμενα χρόνια σηματοδοτούσε την έναρξη του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στόχος του βίντεο είναι να φτάσει σε κάθε σπιτικό η λάμψη και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το μήνυμα του Δημάρχου για τις εορτές των Χριστουγέννων:

«Φίλες και Φίλοι,
Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να τα βιώνουμε πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ουσία και το νόημα των ημερών αυτών είναι η αγάπη, η καλοσύνη και η ελπίδα, συναισθήματα που δε φωλιάζουν στα φωτεινά λαμπιόνια, στα πολύχρωμα στολίδια και στις φανταχτερές εκδηλώσεις, αλλά στην απλότητα, την ταπεινότητα και την ανθρωπιά.

Φέτος, λοιπόν, αποτελεί μια ευκαιρία να αναζητήσουμε πραγματικά το πνεύμα των Χριστουγέννων, το οποίο είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό ανεξαρτήτως συνθηκών και καταστάσεων. Αποτελεί μια ευκαιρία να αφοσιωθούμε στην οικογένειά μας και να περάσουμε στιγμές δημιουργικές και ουσιαστικές. Αποτελεί μια ευκαιρία να δείξουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας σε ανθρώπους που περνούν δυσκολίες κι έχουν την ανάγκη μας.

Και πάντα να έχουμε ως φάρο μας την ελπίδα για να μας βοηθά να υπομένουμε και να προχωράμε παρακάτω.

Τα Χριστούγεννα, βέβαια, πέρα από την πνευματική τους διάσταση, συνδέονται με τις στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς των παιδιών. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και εξασφάλισε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα εκπέμπει καθημερινά για ένα μήνα 16 ώρες το 24ωρο για να κρατά συντροφιά στους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, μέσα από την πλατφόρμα τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, δημιουργημένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, ενώ παράλληλα θα μπορούν να επικοινωνούν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίζουν και να δημιουργούν. Στόχος μας είναι να μη βιώσουν τα παιδιά μας την έλλειψη των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Μπορεί, λοιπόν, να μην μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία μας και για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του προγράμματός μας, ωστόσο είναι μια θυσία που οφείλουμε όλοι να κάνουμε για τους ανθρώπους μας και για τους εαυτούς μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την υγειονομική θύελλα και να μείνουμε αλώβητοι και ασφαλείς. Τότε, θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί, να αγκαλιαστούμε και να σφίξουμε τα χέρια.

Φίλες και φίλοι,

Σας εύχομαι ευτυχισμένα και ευλογημένα Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας!
Είθε το αστέρι των Χριστουγέννων να μας φωτίζει τον δρόμο για μια υπέροχη νέα χρονιά, για ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον».

(Visited 118 times, 1 visits today)