Ένας χρόνος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη Σύρο: 25,5 τόνοι μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών έγιναν τρόφιμα και σχολικά είδη

Newsroom
08/12/2020 18:43
 
 
 

 

Έναν χρόνο συμπλήρωσε η ανταποδοτική ανακύκλωση στη Σύρο και στο διάστημα αυτό, συγκεντρώθηκαν 25,5 τόνοι ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών, τα οποία «μετατράπηκαν» σε δωροεπιταγές για τρόφιμα και σχολικά είδη, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβάρυναν το περιβάλλον.

Η 4η αποστολή περιλάμβανε 7,5 τόνους μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών, με την ανταπόδοση ανά τόνο (λόγω των εορταστικών ημερών που έρχονται) να προσφέρεται σε δωροεπιταγές από κρεοπωλείο, με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Ένα μέρος θα διατεθεί και για είδη ιματισμού καθαριότητας σε μεγάλο κοινωφελές ίδρυμα της Σύρου.

O Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Σύρου- Ερμούπολης (Φο.Δ.Σ.Α.) απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο Πέτρο Μώτο και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Χρόνη, καθώς και στους υπαλλήλους που βοήθησαν στην αποστολή του φορτίου. Επίσης, ευχαρίστησε την Ένωση Φορτοεκφορτωτών Σύρου και τον κ. Μανώλη Βαμβακούση, αλλά και την εταιρεία «ΕΡΜΗΣ Μεταφορική Σύρου» για τη συνεχή στήριξη της δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, μέσω του Φο.Δ.Σ.Α., έχει τοποθετήσει σε κόκκινους κάδους ανταποδοτικής ανακύκλωσης (που δέχονται καθαρά, κλεισμένα σε σακούλες, ρούχα και άλλα συναφή υλικά) σε δύο σημεία του νησιού:

*στην Ερμούπολη (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον Σκλαβενίτη) και

*στον Φοίνικα (έμπροσθεν του αγροτικού ιατρείου).

«Ευχαριστούμε ολόψυχα του συμπολίτες μας, οι οποίοι στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και απέδειξαν έμπρακτα τόσο την περιβαλλοντική τους συνείδηση, όσο και την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με τόσα μεγάλα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο της δράσης» δήλωσε σχετικά η Αντιπρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. κα Αγγελική Πρίντεζη.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*