Ενέργειες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ενόψει της «Μήδειας»

dimarxeio syros
Newsroom
13/02/2021 7:00
 
 
 

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, λόγω της «Μήδειας».

Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση του, ο Δήμος προχώρησε σε ενημέρωση των δημοτών για τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τους ισχυρούς (έως θυελλώδεις) ανέμους, τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πιθανές χιονοπτώσεις μικρής κλίμακας.

Εν όψει, λοιπόν, της αλλαγής του καιρού από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δήμος προχώρησε στις εξής ενέργειες:

*Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για τον συντονισμό των φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων καταστάσεων.

*Το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχει τεθεί από σήμερα σε αυξημένη ετοιμότητα.

*Όλα τα μέσα του Δήμου (οχήματα, μηχανήματα έργου, αλυσοπρίονα κ.λπ.) είναι συντηρημένα και έτοιμα προς χρήση. Επίσης, τα 8 οχήματα και τα 3 μηχανήματα έργου φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

*Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει προμηθευτεί 3 τόνους αλάτι, σε περίπτωση χιονόπτωσης.

*Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος του συστήματος επικοινωνίας με τις συναρμόδιες υπηρεσίες εκτός Δήμου.

*Οι δημοτικές υπηρεσίες που είναι επιχειρησιακοί βραχίονες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών έχουν ενημερωθεί αρμοδίως.

*Έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Ερμούπολης.

*Έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία με τον εργολάβο του Δήμου, με τον οποίο υπάρχει συνεργασία, μέσω του μητρώου για την αντιμετώπιση καταστροφών, προκειμένου να συνδράμει με τα μηχανήματα έργου, που διαθέτει, εφόσον χρειαστεί. Ομοίως, έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία και με τον εργολάβο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

*Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, έχει γίνει καταγραφή των ατόμων που είναι μονοί τους ή έχουν ανάγκη φροντίδας, προκειμένου να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, αν χρειαστούν οτιδήποτε. Εάν υπάρχουν άτομα που χρήζουν φροντίδας και δεν έχουν ενημερώσει ακόμη την Κοινωνική Υπηρεσία, παρακαλούμε να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22810-81001.

*Έχουν ενημερωθεί οι εργολάβοι που πραγματοποιούν έργα στο οδικό δίκτυο να μην προχωρήσουν σε εκτεταμένες εργασίες, να μην αφήσουν ανοιχτά σημεία και να τοποθετήσουν πινακίδες σήμανσης για την ασφάλεια των πολιτών.

*Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον Δήμο επιτόπιος έλεγχος στις περιοχές που έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν έκτακτες ανάγκες από χιονοπτώσεις, ενώ θα γίνει άμεση ενημέρωση στους κατοίκους.

*Καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας θα πραγματοποιούνται περιπολίες του Δήμου σε όλο το νησί.

*Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με τα Σώματα Ασφάλειας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας).

*Έχει πραγματοποιηθεί ενημέρωση στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ώστε να είναι σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί η συνδρομή της.

*Έχει ενημερωθεί αρμοδίως και η ΔΕΔΔΗΕ για να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο σε προσωπικό όσο και μέσα.

*Η Αστυνομία θα πραγματοποιεί έλεγχο στο οδικό δίκτυο, καθώς και στα οχήματα για αντιολισθητικές αλυσίδες, σε περίπτωση χιονοπτώσεων.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης παρακαλεί θερμά για την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες, για όσο διαρκεί η κακοκαιρία.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στα τηλέφωνα:
*22810-85190 (Γραφείο Κίνησης αμαξοστασίου).

*22813-61085 (Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος).

*6932814549 (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρος Μώτος).

(Visited 29 times, 1 visits today)