Επιστολή Λειβαδάρα προς Μενδώνη: «Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια»

Newsroom
25/02/2021 17:04
 
 
 

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό της κατάρρευσης του εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο κέντρο της Ερμούπολης, που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ο κ. Λειβαδάρας τόνισε ότι, από τύχη, δεν θρηνήσαμε θύματα και πρόσθεσε ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η τοπική κοινωνία αγωνιούν για το άμεσο μέλλον, καθώς στο ιστορικό κέντρο υπάρχουν πολλά επικίνδυνα και μη συντηρημένα κτίρια.

Αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας μεταφέρω ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη σήμερα στο νησί μας και από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Συγκεκριμένα, κατέρρευσε κτίριο στο κέντρο της Ερμούπολης, καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας μάλιστα σοβαρότατες υλικές ζημιές σε διερχόμενο αυτοκίνητο, που από τύχη – επαναλαμβάνω – δεν τραυματίστηκε ο οδηγός. Θα μπορούσαν να είχαν απειληθεί και άλλες ανθρώπινες ζωές, καθώς από τη συγκεκριμένη οδό διέρχεται καθημερινά πλήθος πεζών και οχημάτων.

Γνωρίζω ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προωθεί ήδη τη Νομοθετική Ρύθμιση για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια, ωστόσο λόγω του σημερινού γεγονότος τόσο εμείς, ως Δημοτική Αρχή, όσο και η τοπική κοινωνία έχουμε θορυβηθεί ακόμη περισσότερο και αγωνιούμε για το άμεσο μέλλον, δεδομένου ότι στο κέντρο της πόλης μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχουν πολλά επικίνδυνα και μη συντηρημένα κτίρια.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ θερμά για την ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας όπως επισπεύσετε τις διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η Νομοθετική Ρύθμιση για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια. Χωρίς υπερβολή, είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, διατελούμε.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*