Πώς σχολίασε ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός την κατάταξη της Σύρου στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

maragkos giorgos
Newsroom
27/02/2021 17:42
 
 
 

 

«Αναμενόμενη έως προδιαγεγραμμένη» χαρακτήρισε την κατάταξη της Σύρου στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη ο πρώην δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μαραγκός αναγνωρίζει μεν πως η σοβαρή κατάσταση δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση, ωστόσο υποστηρίζει ότι ο νυν δήμαρχος κ. Λειβαδάρας θα έπρεπε να παρέχει μια άμεση, έγκυρη και ξεκάθαρη ενημέρωση στους κατοίκους της Σύρου, όχι για να υποκαταστήσει τον ΕΟΔΥ, αλλά για να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προφύλαξή τους.

«Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και απαιτούν αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη με αυξημένα αντανακλαστικά, ενότητα και ειλικρίνεια και όλοι μαζί να την κερδίσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Μαραγκός.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανάρτησης του έχει ως εξής:

Από σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα και επισήμως το νησί μας στο κόκκινο!

Μετά την αχαλίνωτη φημολογία των τελευταίων ημερών, όπου πολλά ακούσαμε χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, χωρίς διάψευση αλλά και επιβεβαίωση, ήλθε και η αναμενόμενη έως προδιαγεγραμμένη σημερινή κατάληξη.

Η κατάσταση είναι πλέον σοβαρή και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.
Παρόλα αυτά, θα περιμέναμε από τον δήμαρχο, ο οποίος είναι και ιατρός, να βγει μπροστά όλο αυτό το διάστημα ενημερώνοντας εγκαίρως και έγκυρα τους δημότες, με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, για την πραγματική εικόνα της κατάστασης, χωρίς να κρύβεται, κατά την πάγια τακτική του, πίσω από τον ΕΟΔΥ λόγω αναρμοδιότητας.

Δεν ζητήσαμε σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ο δήμαρχος καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, υποκαθιστώντας τον ΕΟΔΥ. Ζητήσαμε να έχουμε μια άμεση, έγκυρη και ξεκάθαρη ενημέρωση, από τον πρώτο πολίτη του νησιού, η όποια θα βοηθούσε στην αποτελεσματικότερη προφύλαξή μας.

Αντί αυτού ο δήμαρχος, ακόμη και την ύστατη ώρα, μόλις προχθές με αφορμή τις φήμες για την επίσκεψη του υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά στην Σύρο, προτίμησε να μας καθησυχάσει διαβεβαιώνοντάς μας ότι όλα είναι καλά, υπό έλεγχο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας (!!!).

Και προτού αλλέκτωρ λαλήσει τρεις, ακριβώς μία ημέρα μετά, τον διαψεύδει δυστυχώς πανηγυρικά η ίδια η Πολιτική Προστασία, βάζοντας τη Σύρο στις κόκκινες περιοχές, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Φίλες και φίλοι, οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση, αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία από όλους μας. Απαιτούν αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Γιατί έτσι θα προστατεύσουμε καλύτερα την κοινωνία μας, τους γύρω μας και τους εαυτούς μας.

Ο κάθε πολίτης, ο κάθε δημότης οφείλει να λειτουργήσει ως πειθαρχημένος στρατιώτης σε αυτή τη δύσκολη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε. Με αυξημένα αντανακλαστικά, ενότητα και ειλικρίνεια. Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη και όλοι μαζί να την κερδίσουμε.

Τελειώνω με μια ρήση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τροφή για σκέψη, ειδικότερα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο… «Το να ηττηθείς είναι συγχωρητέο. Το να αιφνιδιασθείς, ποτέ».

(Visited 168 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*