Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Newsroom
24/03/2021 10:09
  •  
  •  
  •  

Η φωτεινή επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει ανεκτίμητη αξία για όλους τους Έλληνες. Αποτελεί ορόσημο της ανάδυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, αλλά και διαχρονικό σύμβολο του θάρρους και των αγώνων των προγόνων μας για ανώτερα ιδανικά, για την πολυπόθητη ελευθερία.

Τη φετινή χρονιά, όμως, η εθνική μας επέτειος είναι ιδιαίτερη για δύο λόγους. Πρώτον, διότι συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και δεύτερον διότι το έθνος μας την εορτάζει, δυστυχώς, κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας. Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, η έννοια της ελευθερίας έγινε αναπάντεχα επίκαιρη. Οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις μας ανάγκασαν να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, όσο κι αν οι εποχές αλλάζουν, όσο κι αν η ανθρωπότητα προοδεύει. Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις αξίες μας παραμένει εξίσου δύσκολος, εξίσου μεγάλος.

Η τιμή που οφείλουμε στους ήρωες της Επανάστασης και σε κάθε ήρωα, επώνυμο ή ανώνυμο, που κρατά το έθνος μας ψηλά, δεν είναι οι πομπώδεις πανηγυρικοί λόγοι και οι μεγαλεπήβολες εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά τα έργα μας. Και αυτά ας είναι έργα ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης. Ας σταθούμε, λοιπόν, στην ουσία και ας σεβαστούμε τους αγώνες των προγόνων μας, συμβιώνοντας με ομοψυχία και διαφυλάσσοντας την ανθρωπιά μας.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

(Visited 36 times, 1 visits today)