Αύξηση χρηματοδότησης για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης

sxoleio varis 3
Newsroom
01/04/2021 11:05
 
 
 

Την αύξηση του προϋπολογισμού της Πράξης «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και αναδιαρρύθμιση κτιρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Βάρης ν. Σύρου» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με την απόφαση του Περιφερειάρχη, διαμορφώνεται από 1.979.481,08€ σε 2.313.270,75€, προκειμένου στο σχολείο που έχει ήδη ολοκληρωθεί και λειτουργεί, να γίνει η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και ελιγμών οχημάτων.

Το νέο σύγχρονο σχολείο και νηπιαγωγείο, με συνολικό εμβαδόν 1.910,04 τ.μ. είναι δυναμικότητας 120 μαθητών και 40-50 νηπίων και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2022.

Η νέα σχολική μονάδα διαθέτει Αίθουσες Διδασκαλίας, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Εργαστήρια, Ιατρείο, Γραφεία, Βοηθητικούς Χώρους και Γήπεδο (μπάσκετ-βόλεϋ), πλήρως ενταγμένη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον με χαρακτηριστικά από την τοπική αρχιτεκτονική και τον νεοκλασικό χαρακτήρα του υφιστάμενου κτίσματος.

Η θέση του οικοπέδου, όπου έχει κατασκευαστεί η σχολική μονάδα, επιτρέπει τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου, με χρήση νέων τεχνολογιών θέρμανσης και μόνωσης (π.χ. φυτεμένο δώμα), για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και το φιλικό, προς το χρήστη, περιβάλλον.

Το έργο ολοκληρωμένο αναβαθμίζει τις βασικές υποδομές εκπαίδευσης, αυξάνει την ελκυστικότητα του σχολείου και δίνει δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό μαθητών της περιοχής να κάνουν χρήση των σύγχρονων δόμων, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της εκπαίδευσής τους.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα ΑμΕΑ, που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή στην υφιστάμενη σχολική μονάδα.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*