Εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης για την ποιότητα του υδάτινου περιβάλλοντος του λιμανιού της Ερμούπολης

Newsroom
28/04/2021 16:36
 
 
 

 

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και του Πολυτεχνείου Κρήτης ανακοίνωσαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, με σκοπό την εκπόνηση μιας πλήρους και επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης για την ποιότητα του υδάτινου περιβάλλοντος στο λιμάνι της Ερμούπολης και του ατμοσφαιρικού αέρα.

Την παρακολούθηση της μελέτης θα έχει τριμελής επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν 2 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και ένας εκπρόσωπος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ μόλις ολοκληρωθεί, το σύνολο των στοιχείων θα δοθούν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Επίσης, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος μέτρησης των ρύπων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται. Η λειτουργία του θα είναι σε 24ωρη, καθημερινή βάση και τα στοιχεία θα συλλέγονται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει αγοραστεί από το ναυπηγείο του Νεωρίου και θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα υποδειχθεί από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του κ. Λεονταρίτη, «σημαντικότατος παράγοντας είναι η αποδοχή, εκ μέρους της εταιρείας ONEX, της πρότασης για ανάληψη του κόστους της μελέτης και της αγοράς του μηχανήματος». «Βεβαίως, εάν υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις δαπάνες που προαναφέρθηκαν, είναι ευπρόσδεκτοι» συμπληρώνει το δελτίο Τύπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, δήλωσε: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκο Λειβαδάρα που συμπορεύεται σε αυτήν την προσπάθεια με υπευθυνότητα. Στην πολιτική μου σταδιοδρομία έχω επιλέξει να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός. Πιστεύω ότι με τη σημερινή πρωτοβουλία ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Σύρο. Η τοπική κοινωνία οφείλει να πορευθεί ενωμένη και να αντιμετωπίσει τις αναπτυξιακές προοπτικές του μέλλοντος με σχέδιο και κυρίως με ομοψυχία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, επιδιώκοντας συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Το οφείλουμε ΟΛΟΙ στις παρούσες και τις επόμενες γενιές».

(Visited 55 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*