Υποδοχή του Αγίου Φωτός στη Σύρο (φώτος)

Newsroom
02/05/2021 00:14
 
 
 

 

Με πτήση της εταιρείας “Superior Air” μεταφέρθηκε το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στη Σύρο το Άγιο Φως, το οποίο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

 

Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων βρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φόρτωμας και κα Μονογυιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο Περιφερειακός δ/ντης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αιγαίου κ. Κοτρίδης, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Γκίζης, οι Λιμενάρχες Σύρου και Τήνου κ.κ. Βαμβακούσης και Αποστολόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Τήνο και με ελικόπτερο στη Μύκονο, ενώ μοιράστηκε και σε όλες τις Ενορίες της Σύρου για την τελετή της Αναστάσεως. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί και στα υπόλοιπα νησιά της Ιεράς Μητρόπολης.

Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε το Άγιο Φως να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στη ζωή μας, διαλύοντας γρήγορα τα σκοτάδια όλης της στενοχώριας που καλύπτει την πατρίδα μας.

«Και όπως η λαμπερή φλόγα του πηγαίνει προς τα επάνω, γιατί στρέφεται προς τον Θεό η ψυχή μας, να στρέψουμε τη σκέψη μας προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και να ευχηθούμε καλή ανάρρωση στους πρώτους και καλή δύναμη στο έργο τους στους δεύτερους. Χρόνια πολλά σε όλους και ευλογημένα!» κατέληξε ο Μητροπολίτης Σύρου.

 

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*