Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύρου ο Πρέσβης της Ρουμανίας

Newsroom
21/05/2021 15:08
 
 
 

 

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας κ. George Ciampa υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνάς Αληφραγκής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γεώργιου Καρακατσάνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων με φορείς του νησιού μας.

Εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική εικόνα και την πολιτιστική κουλτούρα της Σύρου, ο κ. Πρέσβης τόνισε ότι το αστικό τοπίο και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Σύρου αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, προσελκύοντας μάλιστα το ενδιαφέρον πολλών Ρουμάνων καλλιτεχνών για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αληφραγκής παρουσίασε την ιστορία της Σύρου, εστιάζοντας στον Πρωτοκυκλαδικό Πολιτισμό, στη μεσαιωνική Άνω Σύρο και στο αστικό θαύμα της Ερμούπολης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σύγχρονες υποδομές – τόσο της πόλης όσο και των χωριών – και κυρίως στον λιμένα Ερμούπολης, ο οποίος συνδυάζει ποικίλες και αλληλένδετες δραστηριότητες, τηρώντας πλέον τους κανόνες ασφαλείας ISPS.

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Σύρου με πόλεις της Ρουμανίας, οι οποίες έχουν μεγάλη εμπορική κίνηση και με τις οποίες το νησί παρουσιάζει κοινά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να προωθηθούν συνέργειες σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και να αναπτυχθεί οικονομική και εμπορική δραστηριότητα, μέσω της σύσφιξης των σχέσεων των δύο τόπων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με αμοιβαία ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και ξενάγηση του κ. Ciampa στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*