Επίσκεψη Κικίλια στα εμβολιαστικά κέντρα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου (φώτος)

Newsroom
29/05/2021 13:02
 
 
 

 

Ικανοποιημένος από την πορεία εμβολιασμού των πολιτών σε όλη την χώρα και στη Σύρο ειδικότερα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σήμερα το πρωί βρέθηκε ξανά στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.




Εκεί, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζουλουφό και τον κ. Σαραντόπουλο (ιατρό καρδιολόγο, υπεύθυνο του εμβολιαστικού κέντρου του Κέντρου Υγείας Ερμούπολης), επισκέφθηκε τα τρία εμβολιαστικά κέντρα και συνομίλησε τόσο με πολίτες (νεαρής κυρίως ηλικίας) που περίμεναν να εμβολιαστούν ή είχαν ήδη εμβολιαστεί, όσο και με γιατρούς και νοσηλευτές της υγειονομικής μονάδας.



Ο κ. Κικίλιας εξήρε τον επαγγελματισμό των υγειονομικών στη γρήγορη, ασφαλή και με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων διαδικασία εμβολιασμού, η οποία εξελίσσεται ομαλά και θα επιτρέψει- όπως είπε – στους κατοίκους των νησιών να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, αλλά θα τονώσει και την οικονομία με το «άνοιγμα» του τουρισμού. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.




Επίσης, ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι όλα τα διαθέσιμα εμβόλια της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», μέσω του σχετικού μηχανισμού, διοχετεύονται στις εμβολιαστικές γραμμές. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, από χθες το βράδυ διατίθενται εμβόλια Johnson & Johnson σε όλη τη χώρα για τους πολίτες από 18 χρονών και άνω

«Ζητώ, για ακόμη μια φορά, από όλους τους Έλληνες να προσέχουν, να περιφρουρήσουμε τη χώρα μας, τα νησιά μας, τις ομορφιές μας. Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος του Covid-19, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, σωστά και οργανωμένα και στο τέλος θα έχουμε χαρεί όλοι μια πετυχημένη τουριστική περίοδο, με κανόνες δημόσιας υγείας» δήλωσε σχετικά ο κ. Κικίλιας.





 

 

(Visited 196 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*