Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Σύρο (14/06-18/06): «Το αίμα δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται»

Newsroom
14/06/2021 16:41
 
 
 

Ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη έχει καθιερωθεί η 14η Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο η εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

*η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών,

*η ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες,

*η μετάγγιση στη νέα γενιά αιμοδοτών της ιδέας της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης (Κοινωνική Υπηρεσία – Τοπικές Κοινότητες) και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» (Τμήμα Αιμοδοσίας) διοργανώνουν από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 (09:00 – 13:00) προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ (όπισθεν Νοσοκομείου Σύρου).

«Πέρα από τη συγκεκριμένη ημέρα, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε μια σταυροφορία ευαισθητοποίησης του κόσμου διότι το επιβάλλουν όχι μόνο οι τρέχουσες καταστάσεις – επεμβάσεις, τροχαία – αλλά και οι χρόνια μεταγγιζόμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα και ειδικά το διάστημα της πανδημίας που σαφώς περιόρισε την αιμοδοσία. Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται. Είναι δωρεά ζωής» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*