«Πλατεία Μιαούλη: Χώρος συνάντησης και ψυχαγωγίας»

Newsroom
15/06/2021 10:57
 
 
 

 

Ένωσαν δυνάμεις η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και η Ένωση Γονέων του Δήμου, προκειμένου η πλατεία Μιαούλη να γίνει (ξανά) ένας ασφαλής και καθαρός χώρος συνάντησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Η πλατεία Μιαούλη βρίσκεται στο κέντρο της Ερμούπολης και αποτελεί «διέξοδο» για παιδιά και γονείς, που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, την επιλέγουν ως χώρο παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης. Ωστόσο ,τα τελευταία χρόνια είχαν σημειωθεί διάφορα δυσάρεστα περιστατικά που – για παράδειγμα – έθεταν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μικρών και μεγάλων (όπως ατυχήματα με ποδήλατα και μπάλες) ή «αμαύρωναν» την όμορφη εικόνα της (λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών στα σκαλιά του Δημαρχείου ή ακαθαρσιών στα παρτέρια γύρω από αυτήν)

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων, αλλά και όλης της κοινότητας συνολικά για την ασφαλή χρήση της πλατείας, την ασφάλεια των παιδιών, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ., η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Ένωση Γονέων συνεργάστηκαν για τη δημιουργία και τη δημοσιοποίηση μιας αφίσας (το δημιουργικό της οποίας είναι προσφορά της Ένωσης), η οποία αποτελεί την αρχή των δράσεων που προγραμματίζονται να γίνουν με θέμα «Μεγαλώνοντας στην πλατεία Μιαούλη».

(Visited 68 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.