Ένταξη έργου Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Newsroom
18/06/2021 10:16
 
 
 

 

Την έγκριση του αιτήματος χρηματοδότησης της ΔΕΥΑ Σύρου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο με τίτλο «Επέκταση, βελτίωση, εκσυγχρονισμός και ψηφιακή διαχείριση υποδομών ύδρευσης Νήσου Σύρου» ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Το ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 4.061.500€, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα και με την καθοριστική συμβολή του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:

1ον Αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του οικισμού Επισκοπείου Σύρου.

2ον Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ευφυών ψηφιακών οικιακών υδρομέτρων στη χαμηλή ζώνη της Ερμούπολης (ζώνη υψηλής πίεσης) και σε συγκεκριμένους οικισμούς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Μάννα, Βάρης Ποσειδωνίας και Φοίνικα).

3ον Προμήθεια μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 m³/ημ., αυξάνοντας έτσι τη δυναμικότητα του σταθμού Ποσειδωνίας από 1.000 σε 1.350 m³/ημ.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε θερμά τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα για το θετικό αυτό αποτέλεσμα, το οποίο – όπως επισήμανε – θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των ζωτικών υποδομών του νησιού και την καθημερινότητα των κατοίκων του.

(φωτό αρχείου)

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*