Κοινότητα Γαλησσά: Διένειμε πλωτήρες ανάπαυσης λουομένων σε 5 ακόμη Κοινότητες της Σύρου

Newsroom
19/06/2021 12:24
 
 
 

 

Δέκα πλωτήρες ανάπαυσης λουόμενων “SOSimple Catch a breath” διένειμε στις Κοινότητες Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Άνω Σύρου, εκ μέρους της Κοινότητας Γαλησσά, ο πρόεδρος της κ. Γιάννης Βουτσίνος.

Οι πλωτήρες είναι μια ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Water Salvation and more” και του Ιδρύματος Μποδοσάκη και δόθηκαν κατόπιν αιτήματος της Κοινότητας Γαλησσά.

Ποια είναι όμως, η χρησιμότητα ενός Πλωτήρα Ανάπαυσης Λουομένων “Catch a breath”;

Ο Πλωτήρας Ανάπαυσης Λουομένων προσφέρει μία νησίδα ασφαλείας στο λουόμενο που αισθάνεται κόπωση, δυσφορία ή αδιαθεσία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πιαστεί και να ξεκουραστεί έως ότου να νιώσει καλύτερα. Ταυτόχρονα στις ναυαγοσωστικά φυλασσόμενες παραλίες δίνει στον ναυαγοσώστη το χρόνο να επέμβει.

Ο πλωτήρας βρίσκεται μονίμως και σε σταθερό σημείο τοποθετημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο εντός του λουτρικού χώρου, προς χρήση κατά τη βούληση και ανάγκη του κάθε λουόμενου, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρέμβαση από τρίτους. Δίνει άμεσα τη λύση να κρατηθεί ο λουόμενος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ή να δώσει χρόνο στο ναυαγοσώστη να επέμβει. Ο κολυμβητής πιάνεται με τα δάχτυλά του από το αντιολισθητικό λόγω τραχύτητας αυλάκι που φέρει ο πλωτήρας περιμετρικά, προσδίδοντας καθαρή άνωση πάνω από 20 κιλά.

Ο πλωτήρας είναι μια ελληνική «πατέντα» της Bakoplast με «Δήλωση Συμμόρφωσης Κατασκευαστή».

Οι Κοινότητες Γαλησσά, Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Άνω Σύρου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την Water Salvation and more και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*