Συνάντηση Λειβαδάρα-Πλακιωτάκη για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας

Newsroom
25/06/2021 13:10
 
 
 

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συναντήθηκε χθες Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας.

Υψηλά στην ατζέντα της προγραμματισμένης συνάντησης (στην οποία το παρών έδωσαν, επίσης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Κανδιώ Μαραγκού και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αληφραγκής) ήταν η επίσπευση των διαδικασιών οριστικής έγκρισης του νέου λειτουργικού σχεδιασμού (Master Plan) του λιμένα Ερμούπολης από την ΕΣΑΛ, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι δυσκολίες που προκύπτουν σχετικά με την προσαρμογή του λιμένα Ερμούπολης, ως μία από τις θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ.

Αφού τόνισαν την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου μέσω χρηματοδότησης έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως αυτά έχουν ήδη προταθεί, ο κ. Λειβαδάρας και η κα Μαραγκού έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας είναι θετικοί ως προς την ένταξη του έργου ανάπλασης του τμήματος του παραλιακού μετώπου Φοίνικα που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών.

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της χωροθέτησης του χώρου στάθμευσης των ταξί στην παραλία της Ερμούπολης, καθώς και της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο και οικείο κλίμα, με τη διαβεβαίωση – από πλευράς του κ. Πλακιωτάκη – για προώθηση των ενεργειών που απαιτούνται ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στη Σύρο.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*