Ευχαριστήριο Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία

Newsroom
28/06/2021 16:01
 
 
 

Τους πολίτες της Σύρου που πρόσφεραν αίμα, στο πλαίσιο των εθελοντικών αιμοδοσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 18 Ιουνίου, με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, ευχαρίστησε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας.

Ο Δήμος ευχαρίστησε, επίσης, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά του στη διενέργεια των αιμοληψιών.

Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής και διαρκώς αυξανόμενη και επομένως διαρκής είναι και η ανάγκη εθελοντικής, μη αμειβόμενης και συστηματικής προσφοράς αίματος. Καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας (συχνά μεταγγιζόμενοι, άτομα που πρόκειται να χειρουργηθούν, τραυματισθέντες σε τροχαία) χρειάζονται αίμα – πολλές φορές επειγόντως, γιατί απειλείται άμεσα η ζωή τους.

Το αιμοδοτικό σύστημα της χώρας μας δεν επαρκεί στην κάλυψη των αναγκών αυτών και ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία εμφανίζεται μειωμένη προσφορά αίματος. Απαιτείται, λοιπόν, η ένταξη περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών, προκειμένου να στηριχτεί το σύστημα υγείας και να καλυφθούν οι ανάγκες.

Η πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αλτρουισμού και απαιτεί την προσφορά λίγου χρόνου και μικρής ποσότητας αίματος, αγαθά τόσο πολύτιμα για κάποιους συνανθρώπους μας.

«Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό».

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*