Συνάντηση Χατζημάρκου-Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης: Ποια θέματα συζήτησαν

Newsroom
09/07/2021 9:45
  •  
  •  
  •  

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ.κ. Χατζημάρκο και Λεονταρίτη πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αληφραγκή, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Μαραγκού και του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Γιαλόγλου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόοδος των εμβολιασμών στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στις Κυκλάδες, τονίζοντας τη ζωτική σημασία τους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια του πληθυσμού, ειδικά κατά το τρέχον διάστημα, δεδομένου ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό πυλώνα της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Λειβαδάρας ενημέρωσε τον κ. Χατζημάρκο σχετικά με τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της μεταβίβασης του Στρατοπέδου «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου» στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών. Επίσης, τον ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις μετά από τη συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και τις δεσμεύσεις του για την ένταξη του συνόλου των αιτημάτων που έχει υποβάλει ο Δήμος στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ιδιαίτερα δε, ο κ. Λειβαδάρας ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας για την ένταξη των προτεινόμενων έργων του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ν. Αιγαίου, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην ανάπλαση και διαμόρφωση της ακτής του Αγίου Νικολάου και στην προμήθεια πλωτών μέσων στον λιμένα Ερμούπολης για την προσέγγιση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με τη διαβεβαίωση, από πλευράς του κ. Χατζημάρκου, για την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου, σύμφωνα με τις δυνατότητες της Περιφέρειας.

(Visited 14 times, 1 visits today)