Υπογραφή σύμβασης για τη Β’ φάση του έργου δικτύων αποχέτευσης σε Βάρη και Μέγα Γιαλό

Newsroom
19/07/2021 14:27
 
 
 

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης Βάρης και Μέγα Γιαλού νήσου Σύρου – Β’ φάση» (ποσού 5.167.161,37€) προχώρησαν σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ανδρέας Γιαλόγλου και ο εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» κ. Κυριάκος Χαϊδεμένος.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ Νίκος Λειβαδάρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βάρης κ. Νίκος Βαρθαλίτης και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Γιώργος Βακόνδιος.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων σε όλη την έκταση της Βάρης και του Μέγα Γιαλού και αποτελεί συνέχεια των έργων Α’ Φάσης που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα δίκτυα της Β’ Φάσης θα επεκταθούν σε όλους τους οικισμούς της Βάρης (Ατελιού, Φάμπρικα, Λουσαρδάκι, Λιώνα) και του Μέγα Γιαλού (Αλκυών, Αγ. Μαρίνα, Λιαροπά, Μαυροβούνος, Αγ. Θέκλα).

Έτσι, με αυτή την φάση, ολοκληρώνεται το αποχετευτικό της Βάρης και του Μέγα Γιαλού, το οποίο με τη δική του Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο ΒΙΟΚΑ της Ερμούπολης που επίσης κατασκευάζεται, θα ανακουφίσει τους κατοίκους από τη κατασκευή βόθρων και θα προσδώσει ανάπτυξη στην περιοχή. Με την επαναχρησιμοποίηση δε των επεξεργασμένων εκροών, θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπόγειων υδάτων και την αισθητική του τοπίου με την αύξηση του πρασίνου.

Από τεχνικής άποψης, προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών από πολυαιθυλένιο, μήκους 4.200 μέτρων και δικτύων συλλογής ακαθάρτων από πλαστικούς σωλήνες PVC συνολικού μήκους περίπου 26.000 μέτρων. Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή 11 αντλιοστασίων λυμάτων.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει συνολική διάρκεια τρία (3) έτη, ξεκινώντας από σήμερα.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*