Δεσμεύσεις Πλακιωτάκη για την προώθηση πολύ σημαντικών ζητημάτων της Σύρου στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια

Newsroom
23/07/2021 15:51
 
 
 

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει προώθηση πολύ σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στο νησί της Σύρου έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κα Μαραγκού, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, ο Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος κ. Γκίζης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Λοΐζου και ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης – και σε συνέχεια της συνάντησης του κ. Λειβαδάρα και της κας Μαραγκού με τον κ. Πλακιωτάκη τον προηγούμενο μήνα – ο Υπουργός ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 124.000€ περίπου για το έργο της ανάπλασης του τμήματος του παραλιακού μετώπου Φοίνικα που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την άμεση εισαγωγή του θέματος του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης στην ΕΣΑΛ, αφού προηγουμένως διευθετηθούν τυπικές εκκρεμότητες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η οριστική έγκρισή του.

Δεσμεύτηκε, επιπλέον, για την άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προμήθεια πλωτών μέσων πρόσδεσης στον λιμένα Ερμούπολης (ποσού 500.000€ περίπου), τα οποία πρόκειται να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, γεγονός που αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Συζητήθηκε, επίσης, η στόχευση της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη της Σύρου, ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού, δια της χωροθέτησης τουριστικών καταφυγίων στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης, στην περιοχή Πηδάλι και στο Φοίνικα, ως ενιαίο μέτωπο, γεγονός το οποίο αποτέλεσε κοινό τόπο συζήτησης μεταξύ των δύο Υπουργείων και του ΔΛΤ Σύρου.

Τέλος, έγινε αναφορά στο μείζον ζήτημα των ελέγχων και της τήρησης των μέτρων προστασίας ενάντια στον covid-19 κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών στα πλοία, όπως επίσης και στην ανάγκη επανασχεδιασμού της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*