Προμήθεια και εγκατάσταση οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε δυο σημεία της Ερμούπολης ανακοίνωσε ο Δήμος

Newsroom
27/07/2021 15:31
 
 
 

 

Την ένταξη του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης σε κάδους κοινής χρήσης των Ο.Τ.Α. για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση» Πράσινο Ταμείο (με ποσό ένταξης 177.205,60€) ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Τα οικολογικά συστήματα βυθιζόμενων κάδων, τα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν στην παραλιακή οδό και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, θα φέρουν κατάλληλου τύπου κατασκευή για την αποκομιδή απορριμμάτων, πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα. Επίσης, το σύστημα θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτοματισμού, έτσι ώστε να είναι εύχρηστο και ασφαλές στους πολίτες και στα συνεργεία καθαρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η συγκεκριμένη προμήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και του τομέα καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς «πρόκειται να αυξήσει την αποθηκευτική δυναμικότητα των απορριμμάτων, συμβάλλοντας παράλληλα στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση, στην καθαριότητα και στην υγιεινή στους κοινόχρηστους χώρους, όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες».

(Visited 55 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*