Ανακοίνωση Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τα προβλήματα υδροδότησης της Σύρου

Newsroom
06/08/2021 15:26
 
 
 

Ένα σύνολο διαφορετικών παραγόντων επηρεάζει την απρόσκοπτη υδροδότηση της Σύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος ζητά την κατανόηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προβλήματα προέρχονται κυρίως από τις επαναλαμβανόμενες βυθίσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος (απόρροια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική), οι οποίες προκαλούν αντίστοιχες διακοπές στην παραγωγή των μονάδων αφαλάτωσης, ενώ το σύστημα έχει επιβαρυνθεί επίσης κι από τη λειψυδρία, τον καύσωνα, αλλά και τη μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΠΕΔ Κυκλάδων κ. Λειβαδάρας, συγκάλεσε σήμερα 6 Αυγούστου έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Καμπουράκη και του Γ.Γ. της κ. Πόκια, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων που έχουν προκύψει στα διασυνδεδεμένα με το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενάργειας νησιά από τις αυξομειώσεις της Ηλεκτρικής Τάσης.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΥΑΣ προχώρησε στη μίσθωση πρόσθετης μονάδας αφαλάτωσης (η οποία θα έρθει σήμερα στο νησί) και θα εγκατασταθεί στην Ποσειδωνία προκειμένου να ενισχύσει την υδροδότηση των νότιων οικισμών του νησιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου:

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε εκ νέου τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υδροδότηση του νησιού. Πέρα από τους παράγοντες που έχουμε ήδη αναφέρει και οι οποίοι επιβαρύνουν το σύστημα (λειψυδρία, καύσωνας, μεγάλη επισκεψιμότητα), οι επαναλαμβανόμενες βυθίσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, απόρροια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, προκαλούν αντίστοιχες διακοπές στην παραγωγή των μονάδων αφαλάτωσης, με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί το όποιο απόθεμα υπήρχε στις δεξαμενές. Ως εκ τούτου προκύπτουν διακοπές κυρίως τις ώρες που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας και Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΠΕΔ Κυκλάδων, συγκάλεσε σήμερα 6/8/2021 έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Γενικού Γραμματέας της, κ. Γιώργου Πόκια, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων που έχουν προκύψει στα διασυνδεδεμένα με το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενάργειας νησιά από τις αυξομειώσεις της Ηλεκτρικής Τάσης λόγω των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, με κορυφαίο αυτών τα προβλήματα στην υδροδότηση.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΣ προχώρησε στη μίσθωση πρόσθετης μονάδας αφαλάτωσης η οποία θα έρθει σήμερα στο νησί και θα εγκατασταθεί στην Ποσειδωνία προκειμένου να ενισχύσει την υδροδότηση των νότιων οικισμών του νησιού.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ζητούμε την κατανόηση από τους καταναλωτές, όμως οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ξεπέρασαν τις δυνατότητες του συστήματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υδροδότηση του νησιού γίνεται εξολοκλήρου από μονάδες αφαλάτωσης και ως εκ τούτου απαιτείται σταθερή ηλεκτροδότηση για τη λειτουργία τους. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ισορροπήσει το σύστημα υδροδότησης στο σύνολό του.

(Visited 80 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*