Μαζική η συνδρομή των Συριανών στην έκκληση για βοήθεια προς τους πυρόπληκτους – Ευχαριστίες από τον Δήμο προς τους πολίτες

Newsroom
22/09/2021 4:06
 
 
 

 

Μαζική ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Σύρου στην έκκληση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν απεστάλησαν τόσο με κούριερ, όσο και με μεταφορική εταιρεία του νησιού, με τον Δήμο να εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όλες και όλους για την έμπρακτη στήριξη και αγάπη τους προς τους δοκιμαζόμενους, από τις πυρκαγιές, συνανθρώπους μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης έχει ως εξής:

Η χώρα μας δοκιμάστηκε τον Αύγουστο από πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών, οι οποίες κατέκαψαν δάση, ζώα, σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών, σημειώθηκε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στο νησί μας, η κινητοποίηση ήταν μαζική.

Κάτοικοι και επισκέπτες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα τόσο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης όσο και ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, συλλέγοντας είδη που είχαν ανάγκη οι πληγείσες περιοχές.

Τις πρώτες ημέρες, με τη βοήθεια υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier), απεστάλησαν είδη πρώτης ανάγκης, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αρκαδίας, με σταδιακές αποστολές μέσω των τοπικών γραφείων της Γενικής Ταχυδρομικής και της ACS. Τα είδη που αφορούσαν σε ζώα δέχτηκε να τα παραλάβει το Σωματείο «ARTEMIS» στη Βόρεια Εύβοια.

Στη συνέχεια, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές των περιοχών που είχαν πληγεί, απεστάλησαν σταδιακά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι μεγάλες ποσότητες των ειδών, σε δύο αποστολές των 20 παλετών, μέσω της μεταφορικής εταιρείας Γαδ Αλοΐσιος & ΣΙΑ Ο.Ε., προκειμένου να διανεμηθούν στις πληγείσες περιοχές τους επόμενους μήνες.

Ένα ολόκληρο νησί, ενωμένο και αλληλέγγυο, προσέφερε – για μία ακόμη φορά – την έμπρακτη στήριξη και αγάπη του στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

(Visited 39 times, 1 visits today)