Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Δεκτή η παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Πέτρου Μώτου

Newsroom
28/09/2021 10:11
  •  
  •  
  •  

Στην «προβληματική συνεργασία και τις συχνές συγκρούσεις» του με το Τμήμα Καθαριότητας απέδωσε την παραίτηση του Πέτρου Μώτου από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας.

Ο κ. Λειβαδάρας έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του κ. Μώτου, ωστόσο εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που ώθησαν τον τελευταίο στο να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Πέτρου Μώτου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής, θα ήθελα κατ’ αρχάς να υπογραμμίσω ότι ο κ. Μώτος είναι ένα πρόσωπο που εκτιμούσα και συνεχίζω να εκτιμώ. Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια αγαστή συνεργασία, ωστόσο αυτό δε συνέβαινε στην Υπηρεσία του.

Για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, η συνεργασία του με το Τμήμα Καθαριότητας ήταν προβληματική, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις μεταξύ του ιδίου και υπαλλήλων του να είναι ένα συχνό φαινόμενο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από πλευράς μου για εξομάλυνση της κατάστασης και για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραίτηση από τα καθήκοντά του είναι αποκλειστικά δική του απόφαση, την οποία είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ και να κάνω αποδεκτή.

Εκείνο που αδυνατώ να κατανοήσω είναι τους λόγους που ώθησαν τον κ. Μώτο στην ανεξαρτητοποίησή του, δεδομένου ότι ουδέποτε είχε διαφοροποιηθεί από τις αρχές της Δημοτικής Αρχής και ουδέποτε αμφισβητήθηκε το έργο του τόσο από εμένα προσωπικά όσο και από την δημοτική μας ομάδα».

(Visited 39 times, 1 visits today)