«Πέρασμα» του European Cirrus Rally 2021 από τη Σύρο

Newsroom
28/09/2021 10:25
  •  
  •  
  •  

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 και τα πληρώματά τους από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία, θα βρεθούν στο αεροδρόμιο της Σύρου στις 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του European Cirrus Rally 2021.

Το Rally συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, με την Cirrus Aircraft Γερμανίας και την Pilotravel, στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο Δήμος Μεγίστης, ο Δήμος Ιωαννίνων, η Ioannina Hotel Association , οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι η εξής; Γερμανία – Σλοβακία – Βουλγαρία – Ελλάδα – Μαυροβούνιο – Σλοβενία – Γερμανία.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών Cirrus SR22T G6, τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπου αναμένεται καλωσόρισμα από το δήμαρχο Μεγίστης., την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριο Γεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει, επίσης, προγραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους του νησιού και στα παιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες και θα ξεναγηθούν από επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού.

Η παραμονή τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα θα γίνεται σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Στις 9 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκδήλωση χαιρετισμού της αναχώρησης των αεροπορικών πληρωμάτων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

(Visited 38 times, 1 visits today)