Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και Πέτρος Μώτος: Εκατέρωθεν βολές, μέσω ανακοινώσεων

Newsroom
08/10/2021 17:12
 
 
 

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του πρώην Αντιδημάρχου Καθαριότητας και νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Μώτου.

Από την μια πλευρά, το Σωματείο Εργαζομένων κατηγορεί τον κ. Μώτο ότι «δεν αρκέστηκε στην άσκηση των καθηκόντων που απορρέουν από τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου καθώς ασκούσε αναρμοδίως και αυτά του υπηρεσιακού», ενώ από την άλλη, ο κ. Μώτος υποστήριξε ότι ο «προϊστάμενος αποκομιδής και καθαριότητας έδειχνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να καθαρίζει χώρους γνωστών και φίλων του».

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνέχεια της παραίτησης του πρώην Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μώτου, γνωστοποιεί με το παρόν τις απόψεις και την μαρτυρία του, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων μεταξύ του πολιτικού και υπηρεσιακού προσωπικού στο τμήμα Αποκομιδής, Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου μας, οι σχέσεις των μελών μας με την Διοίκηση και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας είναι θέματα που βρίσκονται ανέκαθεν υψηλά στην ατζέντα μας και από τα πρώτα μεταξύ άλλων που τέθηκαν από την αρχή της νέας Δημαρχιακής θητείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώτος, εδώ και 2 χρόνια, δεν αρκέστηκε στην άσκηση των καθηκόντων που απορρέουν από τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου καθώς ασκούσε αναρμοδίως και αυτά του υπηρεσιακού, απαξιώνοντας τη θέση και τον ρόλο του τμηματάρχη, δημιουργώντας σύγχυση, προβλήματα προγραμματισμού και ομαλής άσκησης των καθημερινών λειτουργιών της υπηρεσίας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/5/2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ των μελών του ΔΣ, του κ. Δημάρχου και των κ.κ. αντιδημάρχων των υπηρεσιών Διοικητικών, Οικονομικών, Τεχνικών-Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος – Καθαριότητας, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η αδυναμία συνεργασίας και προγραμματισμού στο τμήμα Αποκομιδής – το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου σε αριθμό υπαλλήλων – μεταξύ του κ. Αντιδημάρχου Καθαριότητας με τον προϊστάμενο αλλά και με μερίδα υπαλλήλων του τμήματος αυτού.

Παρά την παραίνεση των παρευρισκομένων προς επίτευξη συνεργασίας και αποκατάστασης του κλίματος, διαπιστώσαμε αδυναμία συνεννόησης, καθώς ο κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ήταν αδύνατον να αποδεχθεί τα όρια μεταξύ των αρμοδιοτήτων του προϊσταμένου και τα δικά του και σε ποιο σημείο αυτά διαχωρίζονται. Επιπλέον, επέδειξε αδιαλλαξία γνωρίζοντάς μας ότι αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει τα τελευταία 40 χρόνια και ότι ο Δήμαρχος έχει στο συρτάρι την παραίτησή του, την οποία θέτει στη διακριτική του ευχέρεια να την κάνει αποδεκτή. Έτσι έληξε άδοξα αυτή η συζήτηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Την Δευτέρα 27/9/2021 – ημέρα παραίτησης – τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου επισκεφθήκαμε το χώρο του αμαξοστασίου, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Μώτου, ο οποίος – παρουσία τόσο του ΔΣ όσο και εργαζομένων του τμήματος- καταφέρθηκε σε φραστικές συκοφαντίες εναντίον του προϊσταμένου κ. Χρόνη.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις του πρώην Αντιδημάρχου καθαριότητας στα ΜΜΕ οι οποίες εμπεριέχουν ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον προϊστάμενο της Αποκομιδής, Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινοχρήστων Χώρων που βάλλεται απροκάλυπτα και με χυδαίο τρόπο και δηλώνουμε πως αν υπήρξε κάποιος που έτεινε να εξοντωθεί σωματικά, μα κυρίως ψυχικά, αυτός ήταν ο κ. Ιωάννης Χρόνης.

Η απάντηση του κ. Μώτου:

Προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Αξιότιμοι συνεργάτες,

Σε απάντηση όλων αυτών των κατηγοριών και των ψευδών στοιχείων που γράψατε στην ανακοίνωσή σας, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσετε να αμαυρώσετε την προσωπικότητά και το πολύχρονο έργο μου ως αντιδήμαρχος καθαριότητας, έχω να σας πω τα εξής:

Κάθε φορά που διαπίστωνα ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος αποκομιδής και καθαριότητας έκανε ό,τι ήθελε εκείνος και έδειχνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να καθαρίζει χώρους γνωστών και φίλων του, τότε μόνο χρειάζονταν να επέμβω, προκειμένου να μην δυσφημίζεται η Ερμούπολη και η Σύρος γενικότερα.

Τα τηλεφωνήματα που ελάμβανα καθημερινά από αγανακτισμένους συμπολίτες μας για την πλημμελή καθαριότητα στις γειτονιές τους, ήταν αμέτρητα.

Όσο για τα μέλη του Σωματείου σας στο χώρο του αμαξοστασίου, εγώ τα είδα μόνο μια φορά κι αυτό για να υπερασπιστούν τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Ποτέ άλλοτε δεν χρειάστηκε να έρθετε και ούτε ποτέ διαμαρτυρηθήκατε εσείς και οι εργαζόμενοι για «την κακή συμπεριφορά μου».

Εγώ, νυχθημερόν, παραμελώντας την οικογένειά και τον εαυτό μου, είχα μοναδικό σκοπό να μη δυσφημίζεται ο τόπος μας και να είναι πάντα καθαρός.

Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να ρωτήσετε τους συμπολίτες μας.

Μετά τιμής
Πέτρος Μώτος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*