Στη Σύρο ο Γιάννης Βρούτσης για τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Newsroom
11/10/2021 2:09
  •  
  •  
  •  

Στο νησί της Σύρου βρέθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα, για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας απελευθέρωσης της Σύρου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βρούτσης απέδωσε φόρο τιμής στους 8.000 νεκρούς συμπατριώτες μας που έπεσαν ηρωικά από τις δυνάμεις της Γερμανικής κατοχής (1941-1944), καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη τους, μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Περιφερειακών, Δημοτικών, Λιμενικών και Στρατιωτικών Αρχών.

«Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Το νησί μας απελευθερώθηκε από τούς Γερμανούς κατακτητές και αποδίδουμε φόρο τιμής στους 8.000 νεκρούς που έδωσε η Σύρος στην περίοδο της κατοχής! Η 11η Οκτωβρίου για το νησί μας παραμένει χαραγμένη στη μνήμη μας, ως ημέρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας, θυμίζοντάς σε όλους μας τους αγώνες που έδωσαν και τις θυσίες που έκαναν οι συμπατριώτες μας για μία ελεύθερη Ελλάδα, για μια ελεύθερη Σύρο» δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης.

(Visited 32 times, 1 visits today)