Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Newsroom
26/10/2021 14:34
 
 
 

Συνεδρίασε δια περιφοράς σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να εγκρίνει ψήφισμα για τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την βαθιά τους οδύνη, κάνοντας λόγο για μια μαχήτρια της ζωής, μια δυναμική γυναίκα και μητέρα, μια πολιτικό με όραμα, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Επίσης, συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αύριο 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της, θα αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες του.

Το πλήρες περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, μετά από γενναία μάχη με την επάρατο νόσο.

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο ΕΚΠΑ. Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, της ΚΕ και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ το 2000 και επανεκλέχθηκε ως Βουλευτής Β’ Αθηνών τον Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015. Τον Ιούνιο του 2015 εξελέγη από τη βάση του κόμματος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και από το 2017 Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών.

Έχει διατελέσει Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς (2003 – 2007), Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010). Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης (2010-2011). Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Ειδικού Σκοπού (2011-2012) και Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας (Ιούνιος 2013 – εξωκοινοβουλευτική).

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια μαχήτρια της ζωής, μια δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

2. Συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες του την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της κηδείας της.

3. Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΡΑΝΗΣ

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*