Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom
28/10/2021 14:33
 
 
 

Σήμερα τιμάμε την αθάνατη ελληνική ψυχή που μάχεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, την τολμηρή ελληνική ψυχή που αντιστέκεται, βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ» στον ισχυρό. Μια ψυχή που είναι κράμα αυτοθυσίας, αξιοπρέπειας, επιμονής και δύναμης ενός ολιγάριθμου λαού που πάλεψε και νίκησε το θηρίο.

Αναρίθμητες οι απώλειες και πολύ το αίμα που χύθηκε και πότισε τη γη. Το χώμα, όμως, έγινε γόνιμο και γέννησε ύψιστα ιδανικά και αξίες, που μας κατευθύνουν ακόμη και σήμερα και μας δείχνουν τον δρόμο για ένα καλύτερο, δικαιότερο και πιο ανθρώπινο αύριο.

Ας αφουγκραστούμε τα μεγάλα διδάγματα των προγόνων μας, αυτή είναι η πολύτιμη κληρονομιά μας. Εχθρούς αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε πολλούς και διαφορετικούς κάθε φορά, η ψυχή όμως του Έλληνα πρέπει να παραμένει το ίδιο αντρειωμένη και καθαρή, πρέπει να παραμένει το ίδιο ικανή να αντιστέκεται, να οραματίζεται, να υπομένει, να τολμά και να αγωνίζεται για ένα ευοίωνο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.