Δέσμευση Πέτσα προς Λειβαδάρα για χρηματοδότηση αγοράς μονάδας αφαλάτωσης

Newsroom
23/11/2021 13:25
 
 
 

Με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε χθες Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννη Βρούτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ υψηλά στην ατζέντα τέθηκε το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας και ειδικότερα η προμήθεια μιας μονάδας αφαλάτωσης 340 m³/ημέρα, προκειμένου να δοθεί λύση στο οξύ πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου, ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες.

Ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Δημάρχου, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει το ύψος του ποσού της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά της συγκεκριμένης μονάδας αφαλάτωσης.

Ο κ. Λειβαδάρας, φανερά ικανοποιημένος από την άκρως θετική έκβαση της συζήτησης, επεσήμανε ότι η προμήθεια της μονάδας αφαλάτωσης 340 m³/ημέρα, σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη αγορά μιας δεύτερης μονάδας 600 m³/ημέρα, θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες οξύνεται σε βαθμό μη ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*