Στον Υπουργό Τουρισμού ο Νίκος Λειβαδάρας – Τι ειπώθηκε για τους «Ψηφιακούς Νομάδες»

Newsroom
25/11/2021 12:00
 
 
 

 

Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής κα Βίκυ Λοΐζου συναντήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας.

Παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού, οι κ.κ. Κικίλιας και Λειβαδάρας συζήτησαν για την επίσπευση των διαδικασιών επαναχωροθέτησης της μαρίνας στα Λαζαρέττα, ένα βήμα που είναι απαραίτητο για την τελική έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης από το ΕΣΑΛ.

Παράλληλα και σε συνέχεια προηγούμενων τηλεφωνικών επαφών, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού «Ψηφιακοί Νομάδες» (“Digital Nomads”), η οποία πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά στην Ερμούπολη, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι «Ψηφιακοί Νομάδες» αφορούν σε επισκέπτες που διαμένουν τον χειμώνα στα νησιά ή σε άλλους προορισμούς και δουλεύουν εξ αποστάσεως από τον υπολογιστή τους. Αποτελεί μια σύγχρονη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, που στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και απαιτεί τη συνεργασία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιλογή της Ερμούπολης μέσα στις τρεις πρώτες πόλεις που θα υποδεχθούν τους Ψηφιακούς Νομάδες, ο κ. Λειβαδάρας επεσήμανε τα οφέλη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς θα τονώσει τον off-season τουρισμό και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Σύρου, ειδικά μετά από τις επιπτώσεις των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*