Στα πορτοκαλί το Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύρου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Newsroom
26/11/2021 7:41
 
 
 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύρου “λούστηκε” από πορτοκαλί φως, το οποίο συμβολίζει ένα καλύτερο μέλλον, απαλλαγμένο από κάθε μορφή βίας και διακρίσεις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έμφυλη βία παραμένει μια τρομακτική πραγματικότητα: 1 στις 3 γυναίκες στην ΕΕ έχει υποστεί σωματική κακοποίηση και σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών. Κάθε εβδομάδα, 50 γυναίκες κατά μέσο όρο χάνουν τη ζωή τους λόγω ενδοοικογενειακής βίας από τους συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 243 εκατ. γυναίκες υπέστησαν κάποια μορφή βίας το 2019. Μόλις το 40% όμως το ανέφερε.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν ανάγκασαν τις γυναίκες να ζουν αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο με τους θύτες. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 το Κοινοβούλιο ζήτησε από την Επιτροπή να συμπεριλάβει τη βία με βάση το φύλο εντός και εκτός διαδικτύου ως έγκλημα στο ευρωπαϊκό δίκτυο με διασυνοριακή διάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση βιωματικής συζήτησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Από τα έμφυλα στερεότυπα και τις διακρίσεις ως την έμφυλη βία… Υπάρχει άλλος δρόμος;”

(Visited 15 times, 1 visits today)