Τήνος: Μπαράζ συλλήψεων για εξέδρες, καναπέδες και πέργκολες στις παραλίες

Newsroom
16/06/2023 10:26
 
 
 

 

Μπαράζ συλλήψεων για παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές σε καταστήματα στο νησί της Τήνου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσαν» το νησί και εντόπισαν από παράνομες εξέδρες μέχρι πέργκολες και καναπέδες.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σύλληψη έγινε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι και αφορά σε μία 42χρονη η οποία ήταν προσωρινά υπεύθυνη παραλιακού εστιατορίου ιδιοκτησίας 62χρονης.

Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης είχε τοποθετήσει εντός του καταστήματος και εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού – παραλίας μία ξύλινη εξέδρα 15,5 μ. μήκους και 6 μ. πλάτους πάνω στην οποία είχε τοποθετήσει τραπέζια και καρέκλες χωρίς να διαθέτει την ανάλογη άδεια. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου αναζητείται.

Η δεύτερη σύλληψη έγινε μερικά λεπτά αργότερα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να περνούν χειροπέδες σε έναν 64χρονο ιδιοκτήτη παραλιακού καταστήματος για παρόμοιους λόγους.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο άνδρας είχε τοποθετήσει εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού τρεις ξύλινες εξέδρες στις οποίες είχε τοποθετήσει συνολικά 17 τραπέζια και 67 καρέκλες. Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, είχε αναπτύξει εντός του αιγιαλού 10 ομπρέλες και 24 ξαπλώστρες χωρίς φυσικά να διαθέτει την αντίστοιχη άδεια.

Οι συλλήψεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στο «στόχαστρο» των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε παράλληλα και ένας 27χρονος ιδιοκτήτης μίας κινητής καντίνας ο οποίος είχε προβεί επίσης σε παράνομες κατασκευές.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος είχε τοποθετήσει απέναντι από την καντίνα και εντός της παραλίας ξύλινη εξέδρα 40 μ. μήκους και 7 μ. πλάτους πάνω στην οποία υπήρχαν έξι τραπέζια με 24 καρέκλες. Επίσης εντός της παραλίας υπήρχε και ξύλινος διάδρομος καθώς και 25 ομπρέλες, 25 τραπέζια και 50 ξαπλώστρες τοποθετημένα πάνω στην άμμο.

Τέλος, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 57χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα, ο συλληφθείς είχε κατασκευάσει απέναντι από την επιχείρηση και εντός χερσαίας ζώνης αιγιαλού ξύλινη εξέδρα 40 μ. μήκους και 5 μ. πλάτους πάνω στην οποία είχε τοποθετήσει 22 τραπέζια με 83 καρέκλες, δύο καναπέδες και ένα μπαρ διαστάσεων 6 μ. μήκους και 3 μ. πλάτους.

Επιπλέον η εξέδρα ήταν καλυμμένη από ξύλινη πέργκολα ύψους τριών μέτρων. Επίσης εντός της παραλίας υπήρχε και ξύλινος διάδρομος, ενώ μπροστά από την ξύλινη κατασκευή υπήρχαν 24 ξαπλώστρες και 12 τραπέζια.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4.252 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*