Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή Μητσοτάκη για το λιμάνι της Τήνου

Newsroom
05/03/2024 11:25
 
 
 

 

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών για το λιμάνι της Τήνου συμμετείχε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Υπό τον συντονισμό του Πρωθυπουργού, ο κ. Κροντηράς επισήμανε – για μια ακόμη φορά – στον Υπουργό Υποδομών τη σημασία ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση νέων έργων, σε σχέση με το λιμένα του νησιού, που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Η επαναδημοπράτηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών στον προσκείμενο μώλο στο Έξω Λιμάνι και η έκδοση ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία θα θεσμοθετηθεί οριστικά ο νέος προγραμματικός σχεδιασμός του Λιμένα Τήνου, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν, με τον κ. Μητσοτάκη να ζητά από τους εμπλεκόμενους υπουργούς να δείξουν «ταχύτητα και εγρήγορση», καθώς και αναζήτηση επιπρόσθετων πόρων για την υλοποίηση έργων στο Λιμένα της Τήνου.

Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν, επίσης, πιθανές λύσεις για έγκριση χρηματοδοτήσεων σε έργα υποδομών που έχει ανάγκη το νησί, για τα οποία έχει λάβει γνώση ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον κ. Κροντηρά. Μάλιστα, σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου τονίζεται ότι η συνάντηση αυτή απέφερε «καρπούς και μάλιστα πολύ άμεσα», καθώς «ο κ. Μητσοτάκης έλαβε σοβαρά υπόψη τα αιτήματα της σημερινής Δημοτικής Αρχής» και επιχειρεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που αυτή έχει κληθεί να αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*