4 εκατ. ευρώ στην Τήνο για την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης (Η απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση)

Newsroom
11/04/2024 23:35
 
 
 

 

Μετά από συντονισμένες κινήσεις και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Δημάρχου Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, επιτεύχθηκε η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός εργοστασίου αφαλάτωσης στο νησί.

Αυτή η απόφαση έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Δήμο Τήνου. Ο δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και ευχαριστεί τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, για τη συνεργασία του και την ταχύτητα στις διαδικασίες. Επισημαίνει επίσης ότι οι προσπάθειες δεν σταματούν και ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η ποιότητα και η επάρκεια του νερού για όλους τους κατοίκους. Τέλος, ανακοινώνεται ότι ο Δήμαρχος Τήνου θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση εργασίας με τον κ. Λιβάνιο, την προσεχή Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του δήμου Τήνου:

Μετά από συντονισμένες κινήσεις και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο πετύχαμε σήμερα μια πολύ σημαντική διεκδίκηση. Ο Δήμος Τήνου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 4εκ. ευρώ για την δημιουργία εργοστασίου αφαλάτωσης στο νησί! Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται να αντιμετωπίσει το πολύ σημαντικό πρόβλημα της λειψυδρίας στο Δήμο μας. Οι εν λόγω εξελίξεις γνωστοποιήθηκαν χθες, όπου αναρτήθηκε στο διαύγεια η απόφαση του Υπουργού , η συνεργασία του οποίου κατά την έναρξη της τρέχουσας Δημοτικής θητείας , οδήγησε σε ένα καλό και γρήγορο αποτέλεσμα! Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ευχαριστεί δημόσια τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον συγχαίρει δημόσια για την επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς του , αφού μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή του αιτήματος, φτάσαμε στην σημερινή ευχάριστη εξέλιξη για το νησί!

«Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου μας σε νερό, ειδικά το καλοκαίρι, συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η εξομάλυνση της τροφοδοσίας του νησιού μας με επαρκείς ποσότητες νερού θα γίνει πραγματικότητα! Συνεχίζουμε δυναμικά για να κερδίσουμε πλήρως το στοίχημα που έχουμε θέσει ως νέα Δημοτική Αρχή στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας! Ευχαριστούμε δημόσια τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο που στάθηκε σημαντικός σύμμαχος στις έως τώρα προσπάθειες μας για να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα τις ύδρευσης στο νησί μας. Φυσικά δεν σταματούμε εδώ. Οι διεκδικήσεις μας είναι σαφώς περισσότερες και θα σταματήσουν μόνο όταν καταφέρουμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας!
Η διασφάλιση της ποιότητας νερού αλλά η εξασφάλιση της επάρκειας για όλους τους δημότες Τήνου είναι πρωταρχικός μας στόχος. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων ως Δημοτική Αρχή προχωράμε στην οργάνωση των υπηρεσιών μας με την κατάλληλη στελέχωση, και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την διεκδίκηση τόσο κοινοτικών όσο και εθνικών πόρων.» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς! Την προσεχή Δευτέρα με αφορμή την σημερινή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Τήνου θα μεταβεί στην πρωτεύουσα προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο!

Η απόφαση του Αν. υπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 225 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*