Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με στελέχη της ΕΥΔΑΠ σχετικά με τη δρομολόγηση λύσεων για το πρόβλημα του Βιολογικού

Newsroom.
29/06/2024 16:58
 
 
 

Μια ακόμη συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου με στελέχη της ΕΥΔΑΠ.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης, ήταν και πάλι το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Τήνου, στην περιοχή «Κόκκινα – Μαρμαργιές» και ταλαιπωρεί τους κατοίκους στην περιοχή γύρω από τον Βιολογικό και πώς μπορεί η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., με την άρτια τεχνογνωσία που διαθέτει, να συνδράμει στην οριστική επίλυσή του.

Η συζήτηση του Δημάρχου με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., επικεντρώθηκε στο πως θα μπορέσει από εδώ και πέρα ο Βιολογικός να αποδίδει αυτό που πρέπει και να μην παρουσιάζονται τα προβλήματα των οσμών που σιγά – σιγά άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι μετά την προσωρινή λύση που είχε δοθεί.

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και κατόπιν πολλών επισκέψεων στο νησί εξειδικευμένων συνεργείων της ΕΥΔΑΠ φαίνεται πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος του Βιολογικού.

Στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς με τον Γενικό Διευθυντή Αποχέτευσης Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή ΕΥΔΑΠ Νήσων Πέτρος Ματζούκης και τον Διευθυντή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου Μαραγκός Αθανάσιος και ο Νικόλαος Μαμαλούγκας προϊστάμενος ΕΥΔ Επιχειρησιακών προγραμμάτων ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθορίστηκαν τα επόμενα – τελικά βήματα προς οριστική λύση του προβλήματος και η δυνατότητα χρηματοδότησης τους.

Από τον Δήμο Τήνου αναφέρουν:

«Στο προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την τελική πρόταση της εταιρίας με την οποία θα δρομολογείται οριστική λύση στο ζήτημα.

Το τονίζουμε και θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για μια ακόμη φορά, πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους και καθημερινά, τόσο ο Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης κ. Γιάννης Ζαλώνης, αλλά και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος κ. Ιγνάτιος Δασύρας, μεθοδικά και συστηματικά εξετάζουν την καλύτερη δυνατή λύση για το πρόβλημα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζουν οι δημότες μας – και τούτο τεκμαίρεται – πως ακόμα και πριν αναλάβει επίσημα καθήκοντα, ο Δήμαρχος Τήνου με μεγάλη αγωνία ασχολήθηκε υπεύθυνα με το ζήτημα με συναντήσεις επί συναντήσεων τόσο επιτόπια στο νησί όσο και στην πρωτεύουσα.

Αρκεί να σας πούμε πως από όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Δήμαρχος , όσες φορές επισκέφθηκε την πρωτεύουσα , σε κανένα ταξίδι δεν έλειψε συνάντηση ή ραντεβού που να αφορά την εξέταση του ζητήματος του Βιολογικού».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*