Αναστασία Ψάλτη: Κατηγορίες για αλαζονική διαχείριση της λειψυδρίας από τον δήμαρχο Τήνου

Newsroom
09/10/2024 21:29
 
 
 

 

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε», Αναστασία Ψάλτη, κατηγορεί τον δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, για αλαζονική στάση στο ζήτημα της λειψυδρίας, απορρίπτοντας προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κροντηράς πρότεινε ως λύση αφαλατώσεις και γεωτρήσεις, αγνοώντας προτάσεις για διαπαραταξιακή συνεργασία. Η κ. Ψάλτη χαρακτήρισε το σχέδιο διαχείρισης του δημάρχου “κοντόφθαλμο”, τονίζοντας ότι δεν δίνει λύσεις για το μέλλον και επικεντρώνεται στη μικροδιαχείριση, παραμελώντας το κοινό συμφέρον του νησιού.

Η δήλωση της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» και Δημοτικής Συμβούλου
με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον ζήτημα του νερού

«Ο κ. Κροντηράς, με αλαζονεία, προτάσσοντας το “εγώ” του, δήλωσε ότι αυτός ξέρει, αυτός αποφασίζει, αυτός θα πράξει. Πριν καν ακούσει τις εισηγήσεις μας, προέβαλε ως “μονόδρομο” το δικό του σχέδιο (σ.σ.: για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας της Τήνου). Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αφαλατώσεις και γεωτρήσεις. Και, βεβαίως, τις αναγκαίες επιδιορθώσεις διαρροών, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ένα σχέδιο κοντόφθαλμης διαχείρισης, ένα σχέδιο από το παρελθόν, που “στέγνωσε” τον υδροφόρο μας ορίζοντα και δεν δίνει λύση για το μέλλον». Αυτό τονίζει η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε», Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Ψάλτη, σε συνέχεια της χθεσινής της τοποθέτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η πρόταση των παρατάξεων «Δύναμη Δημιουργίας», «Αλλάζουμε» και «Κοινό Τηνίων» για το κρίσιμο ζήτημα της υδροδότησης του νησιού της Τήνου.

Όπως αναφέρει η κυρία Ψάλτη, «ο κ. Κροντηράς κοιτά τη μικροδιαχείριση και χάνει το μέλλον. Μόνο που το μέλλον της Τήνου αφορά όλους μας, είναι το κοινό μας μέλλον. Δεν είναι το αύριο της δημαρχίας Κροντηρά».

Αναλυτικά η δήλωση της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» έχει ως εξής:
«Οι δημοτικές παρατάξεις “Δύναμη Δημιουργίας”, “Αλλάζουμε” και “Κοινό Τηνίων” προκαλέσαμε, με κοινό μας αίτημα, συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κρίσιμο ζήτημα της υδροδότησης του νησιού της Τήνου.

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση με μόνο θέμα αυτό του νερού. Ας μείνουμε στην ουσία.

Ο κ. Κροντηράς, με αλαζονεία, προτάσσοντας το “εγώ” του απέναντι στο συμφέρον του τηνιακού λαού, δήλωσε -για μια ακόμα φορά- ότι αυτός ξέρει, αυτός αποφασίζει, αυτός θα πράξει.

Πριν καν ακούσει τις εισηγήσεις μας, προέβαλε ως “μονόδρομο” το δικό του σχέδιο.

Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αφαλατώσεις και γεωτρήσεις. Και, βεβαίως, τις αναγκαίες επιδιορθώσεις διαρροών, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ένα σχέδιο κοντόφθαλμης διαχείρισης, ένα σχέδιο από το παρελθόν, που “στέγνωσε” τον υδροφόρο μας ορίζοντα και δεν δίνει λύση για το μέλλον.

Δυστυχώς, ο κ. Κροντηράς κρύβεται πίσω από ένα διάτρητο διαχειριστικό σχέδιο που υποστηρίζει ότι όλα στην Τήνο πάνε… καλά!

Επικαλείται τη διαπαραταξιακή συνεργασία, αλλά δεν την υπηρετεί.
Λέει ότι η διοίκηση είναι στα χέρια του, αλλά ασχολείται με αστοχίες του παρελθόντος.
Επιμένει ότι ακούει όλους και όλες, αλλά δεν αφήνει καν τους δημοτικούς του συμβούλους να ακούσουν την άλλη πρόταση ώστε να αποφασίσουν και να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί.
Αν επιλέξουμε να ασχοληθούμε με το παρελθόν, εύκολα θα δούμε τι έκανε ή τι δεν έκανε ο κ. Κροντηράς ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Εξωμβούργου και ως Δήμαρχος Τήνου.

Το ότι το νερό σε όλους τους χειμάρρους γύρω από τους οικισμούς μας είναι μολυσμένο, το γνωρίζει;
Το ότι είναι μολυσμένο διότι επί τόσα χρόνια δεν υπάρχει ένα, έστω ένα έργο διαχείρισης αποβλήτων, το γνωρίζει;
Το ότι μετά από 25 χρόνια καταλήγουμε να μην μπορούμε να αντλήσουμε ούτε ένα κυβικό καθαρό νερό από κάποιο σημείο, το γνωρίζει;

Ο αείμνηστος Σίμος Ορφανός ανέλαβε και εκτέλεσε το δικό του μερίδιο έργου στη διαδημοτική συνεργασία (των Δήμων Τήνου και Εξωμβούργου), όπως είχε αποφασιστεί. Ο κ. Κροντηράς τι έπραξε; Ότι και να πει, το τίποτα το βλέπουν όλοι.

Μόνο δεξαμενές νερού και, όπως λέει κατά καιρούς, νέα δίκτυα που δεν είναι από αμίαντο.
Ο ίδιος λέει ότι φέτος δεν ξέμειναν από νερό κάποιοι οικισμοί του νησιού. Γιατί; Διότι μετέφερε νερό με βυτία. Η πόλη της Τήνου και οι γύρω οικισμοί, όμως, είχαν προβλήματα. Και πριν από δύο μέρες σημειώθηκε διακοπή υδροδότησης. Και δεν είμαστε στη θερινή περίοδο, αλλά στις αρχές Οκτωβρίου. Επικαλείται, μάλιστα, και τις διακοπές ρεύματος. Μα, διοικεί ήδη έναν χρόνο. Δεν είναι ικανή η Δημοτική Αρχή να ελέγξει τα ήπια, απολύτως γνωστά και επαναλαμβανόμενα φαινόμενα του νοτιά που επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση του νησιού μας;

Δυστυχώς, ο κ. Κροντηράς ασχολείται μόνο με το “εγώ” του και χάνει το “εμείς”. Κοιτά τη μικροδιαχείριση και χάνει το μέλλον. Μόνο που το μέλλον της Τήνου αφορά όλους μας, είναι το κοινό μας μέλλον. Δεν είναι το αύριο της δημαρχίας Κροντηρά».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*