Νέο, ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Τήνου για τις ανεμογεννήτριες

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο
Newsroom
12/02/2020 12:56
 
 
 

 

Εκτάκτως συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Τήνου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και με εισηγητή του θέματος το δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο, ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται η ομοψυχία στις αντιδράσεις απέναντι στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε την παρουσία των ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων για τη διασφάλιση της εξέλιξης του έργου και δηλώνει με ομοψυχία τη στήριξη του σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση. Μάλιστα καλεί τους τηνιακούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Η επικείμενη εγκατάσταση των πρώτων ανεμογεννητριών στο νησί μας έχει αναστατώσει την κοινωνία της Τήνου εδώ και πολύ καιρό και έχει πυροδοτήσει δίκαιες και πολύμορφες αντιδράσεις. Αυτές τις μέρες γνωρίσαμε την προσπάθεια καταστολής του αγώνα μας από αστυνομικές ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί επί τούτου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος της Τήνου έχει ομόφωνα, δυναμικά και από πολύ νωρίς δείξει την εναντίωσή του στην εγκατάσταση και έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτόν. Το ίδιο θα συνεχίσει απρόσκοπτα να κάνει και τώρα, καταδικάζοντας την παρουσία αυξημένης αστυνομικής δύναμης στο νησί και υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του νησιού.

Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου,

– καταδικάζουμε την παρουσία αυξημένης αστυνομικής δύναμης στο νησί για την διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης του συγκεκριμένου έργου
– δηλώνουμε την στήριξή μας σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση του κόσμου η οποία θα δηλώνει την γενικευμένη αντίθεση της κοινωνίας στην επικείμενη καταστροφή από την εγκατάσταση
– δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των κινητοποιήσεων, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα
– καλούμε τον κόσμο της Τήνου να παραστεί ειρηνικά έξω από το ειρηνοδικείο Τήνου την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00
– καλούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο της Τήνου να δείξει την αντίθεση του, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 το πρωί κλείνοντας τα καταστήματά του και συμμετέχοντας σε ειρηνική διαμαρτυρία στους μύλους των Υστερνίων.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*