Νίκος Συρμαλένιος: Καταδίκασε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τήνο λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου

Newsroom
10/09/2020 11:21
 
 
 

Σε δήλωση – καταγγελία σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο νησί της Τήνου, λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου προχώρησε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Σε αυτήν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ειδικότερα για την Τήνο (και τις Κυκλάδες) αναφέρει πως η ενεργειακή επάρκεια περνά από τον δρόμο του συγκροτημένου διαλόγου, με επιστημονικά δεδομένα και σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Συρμαλένιου:

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν τη βάση για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική κρίση.

Όμως Αειφόρος Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, πόσο μάλλον με αστυνομικά μέτρα καταστολής και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στην Τήνο, αλλά και συνολικά στις Κυκλάδες, πρέπει μέσα από συγκροτημένο διάλογο, με επιστημονικά δεδομένα και με σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών, να χαράξουμε σχέδια για την ενεργειακή επάρκεια των νησιών μας, αλλά και να διερευνήσουμε και να καταγράψουμε τη συμβολή των ΑΠΕ στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνία μας.

Δυστυχώς όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι όποια πρωτοβουλία επιδιώκει λύσεις με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, πέφτει στο κενό.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τήνο καθώς και κάθε κατασταλτική ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα των νησιωτών μας

(Visited 85 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*