Στήριξη Συρμαλένιου στην κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας Τήνου

syrmalenios naxos2 00
Newsroom
29/01/2021 11:10
  •  
  •  
  •  

Τη στήριξή του στην κινητοποίηση των κατοίκων της Τήνου για τις ελλείψεις που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας του νησιού εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Με δήλωση του, που εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Συρμαλένιος υποστηρίζει ότι “η επικοινωνιακή κάλυψη των προβλημάτων δεν αρκεί για την επίλυση τους”, συμπληρώνοντας ότι προκαλεί λύπη η “εκμετάλλευση των προβλημάτων για προσωπική προβολή πολιτικών εκπροσώπων των νησιών με παλαιοκομματικούς τρόπους”.

Τονίζει, μάλιστα, ότι ο αγώνας για το δικαίωμα των νησιωτών για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές, ασφαλείς και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, θα συνεχιστεί.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Συρμαλένιου:

Με αφορμή το κάλεσμα του «Κοινό Τηνίων» για συγκέντρωση την Κυριακή, 31/01/2021 για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Τήνου καθώς και τη συνολική στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Το Νοέμβριου του 2020 με την υπ’ αριθμό 1477 Κοινοβουλευτική μας Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας είχαμε παρέμβει για τη μη λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος του Κέντρου Υγείας Τήνου, η οποία κατά απαράδεκτο τρόπο παραμένει αναπάντητή εδώ και 3 μήνες, όπως και πλήθος άλλων που σχετίζονται με ζωτικά ζητήματα υγείας στις Κυκλάδες.

Λίγες μέρες αργότερα, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κατόπιν «προσωπικής επικοινωνίας» και με «πρωτοβουλία» κυβερνητικού τοπικού βουλευτή προχωρά η «άμεση έναρξη εργασιών» για τη λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος. Δυστυχώς, όμως η επικοινωνιακή κάλυψη των προβλημάτων δεν αρκεί για την επίλυση τους και είναι λυπηρό να υφίσταται εκμετάλλευση των προβλημάτων για προσωπική προβολή πολιτικών εκπροσώπων των νησιών με παλαιο-κομματικούς τρόπους. (βλ. https://tinostoday.gr/fortomas-adeiodotisi-kytinou/)

Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι εδώ και περίπου 2 μήνες το Κέντρο Υγείας λειτουργεί χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις. Και ενώ ο Σύλλογος Στήριξης του Κέντρου Υγείας «Νικόλαος Κόγκος» ζήτησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να κάνει δωρεά, πληροφορήθηκε ότι έχει αλλάξει η διαδικασία και πρέπει η 2η ΥΠΕ να χορηγήσει τις προδιαγραφές, κάτι το οποίο αποτελεί γραφειοκρατική αγκύλωση και καθυστέρηση.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αίτημα της στήριξης της πρωτοβάθμιας υγείας σε δημόσιες δομές και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα των νησιωτών για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές, ασφαλείς και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Latest Post