Τον αγώνα των Τηνιακών στηρίζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Κυκλάδες

επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πολιτών της Τήνου
Newsroom
01/03/2021 10:46
 
 
 

Τους κατοίκους της Τήνου που διώκονται (και σήμερα θα δικάζονταν αν δεν ήταν η πανδημία, γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ στα οποία αντιτίθεται σύσσωμη την τοπική κοινωνία του νησιού), στηρίζει με ομόφωνο ψήφισμά της η 3η Συνδιάσκεψη Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις Κυκλάδες ομόφωνα στηρίζουν τον αγώνα της Τήνου και καλούν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για πάγωμα όλων των έργων αιολικών πάρκων μέχρι την εκπόνηση τοπικών χωροταξικών.

Το πλήρες περιεχόμενο του ψηφίσματος στήριξης:

Μετά από σωρεία διώξεων προστίμων και κλήσεων σε απολογία, αγωγών της εταιρείας σε 100 κατοίκους, έφτασε η ώρα του δικαστηρίου στην Σύρο την 1η Μαρτίου 2021 για αυτά που υποτίθεται ότι διέπραξαν την 20η Μαΐου 2020.

Σύσσωμος ο λαός της Τήνου μαζί με την Τοπική αυτοδιοίκηση είναι εναντίον της καταστροφής του χειροποίητου νησιού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους διώκονται.

Ζητάμε την άμεση υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπ’ αριθμ. 154/219 από 26/11/2019 περί αναστολής αδειοδοτήσεων και εργασιών εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ μέχρι να υπάρξει τοπικό χωροταξικό σχέδιο με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των πολιτών της Τήνου και της Άνδρου στηρίζοντας την προσπάθεια τους να διαφυλάξουν το νησί από την λαίλαπα των «πράσινων επενδυτών».

(Visited 57 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*