Πώς να υιοθετήσετε το athleisure στυλ

athleisure
Άκης Αξαόπουλος
22/06/2021 19:21
 
 
 

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως η περσινή και η φετινή χρονιά ήταν πολύ παράξενες για τον κόσμο της μόδας. Σκεφτείτε μόνο το πώς διπλασιάστηκαν ξαφνικά τα αθλητικά και τα πιο άνετα ρούχα στην ντουλάπα σας. Απολύτως λογικό, εφόσον ήσασταν αναγκασμένες να μένετε μέσα στο σπίτι.
Γνωρίζατε ότι ακριβώς αυτός ο άνετος τρόπος ντυσίματος έχει γίνει μεγάλο trend; Μπορεί και να έχετε ακούσει τον όρο athleisure. Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμάς μας έχει ενθουσιάσει! Αν δεν έχει τύχει να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο στυλ, ίσως τα παρακάτω σας δώσουν μια ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να το υιοθετήσετε.

Τι σημαίνει athleisure

Athletic και leisure. Το athleisure είναι κυριολεκτικά μια μείξη αυτών των δύο διαφορετικών πραγμάτων. Σε αυτό το στυλ περιλαμβάνονται ρούχα τα οποία μπορούν να φορεθούν τόσο στο γυμναστήριο, όσο και σε καθημερινές βόλτες, ακόμη και στο γραφείο! Και είναι το στυλ που ανταποκρίνεται απόλυτα στους χαώδεις ρυθμούς της ζωής μας. Η άνεση, αλλά και η υγιεινή ζωή, είναι πράγματα στα οποία έχουμε αρχίσει να δίνουμε μεγαλύτερη βάση.

Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα πετύχετε το συγκεκριμένο look;

Πώς να ντυθείτε με βάση το athleisure στυλ

 1. Φροντίστε να μην είναι όλα φαρδιά

Αν επιλέξετε ένα πιο φαρδύ top, είναι σημαντικό να μην φορέσετε και φαρδύ bottom. Διαλέξτε καλύτερα leggings. Αν είναι όλα πολύ χαλαρά επάνω σας, το συνολικό στυλ θα είναι πιο casual από αυτό που πρέπει για μια βόλτα.

 2. Κάντε αναπάντεχους συνδυασμούς

Μπορεί να σας κάνει τρομερή εντύπωση, αλλά ο συνδυασμός ενός δερμάτινου jacket με το athleisure look σας θα το εμπλουτίσει υπέροχα. Αντίστοιχα, τολμήστε να φορέστε τα τακούνια σας. Αν κάνετε καλαίσθητα mixes & matches, θα ξαφνιαστείτε με το αποτέλεσμα.

 3. Επιλέξτε sneakers

Εντάξει, αντικειμενικά τα sneakers είναι must για ένα athleisure look. Αλλά μην κάνετε το λάθος να επιλέξετε το πιο ταλαιπωρημένο ζευγάρι που διαθέτετε ή ένα ζευγάρι που φοράτε συνήθως στο γυμναστήριο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε sneakers όπως αυτά που προσφέρουν η Superga, η Hogan, αλλά και η Premiata, για παράδειγμα, τα οποία είναι σικ και θα ταιριάξουν τέλεια με το συγκεκριμένο στυλ. Ειδικά τα Superga Cotu είναι πολύ στιλάτα και κλασικά παπούτσια, συνεπώς μπορούν να συνδυαστούν και πολύ εύκολα με τα ρούχα σας.

 4. Τα αξεσουάρ είναι σημαντικά

Επειδή το athleisure είναι ένα casual στυλ, είναι σημαντικό να το εμπλουτίζετε με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Ένα στιλάτο σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αλλά και μίνιμαλ κοσμήματα, είναι πολύ καλές επιλογές.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε το συγκεκριμένο στυλ σε περιστάσεις και μέρη στα οποία ταιριάζει. Και να θυμάστε πως αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το dress code, είναι πάντα καλύτερο να είστε πιο κομψές και όχι πολύ casual.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*