Μεταμόρφωσε το σπίτι σου με απλά και οικονομικά βήματα!

Άκης Αξαόπουλος
08/11/2021 18:52
 
 
 

Αν το τελευταίο διάστημα ψάχνεις να βρεις οικονομικούς και έξυπνους τρόπους για να δώσεις μια νέα πνοή στους χώρους του σπιτιού σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις κάποιες από τις συμβουλές μας, που θα σου φανούν σίγουρα πολύ χρήσιμες. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό όταν αποφασίζεις πως βαρέθηκες τη διακόσμηση, κάποια παλιά έπιπλα που έχεις εδώ και χρόνια αγοράσει και έχουν φύγει από τη μόδα ή ακόμη δεν σε βολεύει πια η διαρρύθμιση των χώρων που έχεις επιλέξει, είναι να προχωρήσεις σε μια κοστοβόρα και χρονοβόρα ανακαίνιση.

Μαζί ακολουθώντας μικρές και έξυπνες οδηγίες και προχωρώντας σε οικονομικές αλλαγές και επενδύσεις θα αλλάξουμε την αίσθηση του σπιτιού, δίνοντας μια νότα ανανέωσης που θα κάνει τη διάθεσή σου να εκτοξεύεται στα ύψη κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι σου.

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο είτε έχουμε οικογένεια είτε όχι. Eίναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την τάξη και τη λειτουργικότητα, ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να κινούμαστε στον χώρο και να μαγειρεύουμε. Γι’ αυτό προτίμησε να αγοράσεις κουτιά αποθήκευσης ή δίσκους οργάνωσης σε επίπεδα και τοποθέτησε τα μέσα στα ντουλάπια σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και θα βρίσκεις εύκολα όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς να πρέπει κάθε φορά να ψάχνεις στο χάος που έχεις δημιουργήσει. Μπορείς επίσης, να κατασκευάσεις ξύλινα ράφια από pvc ξύλο, μια πολύ οικονομική λύση, που θα σου λύσει τα χέρια. Απλά στερέωσε τα στον τοίχο κάθετα και έπειτα οργάνωσε τα προϊόντα και τις συσκευές που έχεις όπως σε βολεύει. Πάνω σε αυτά τα ράφια μπορείς να βάλεις επίσης τα κουτιά αποθήκευσης και εκεί να διατηρείς αντικείμενα ή διακοσμητικά που έχεις βαρεθεί ή δεν θέλεις να φαίνονται.

Επόμενο βήμα είναι το μπάνιο, ένας χώρος εξίσου χρήσιμος και περιζήτητος για όλα τα μέλη της οικογένειας. Το μπάνιο θα πρέπει να αποπνέει καθαριότητα και το αίσθημα της ηρεμίας. Αν έχεις χρόνια από την τελευταία φορά που έκανες αλλαγες σε αυτό και το budget σου δεν σου επιτρέπει να αλλάξεις όλα τα είδη υγιεινής μπορείς να αρκεστείς σε κάποιες από τις ιδέες μας. Σε περίπτωση που τότε είχες επιλέξει να βάλεις πλακάκια σε έντονο χρώμα, δεν έχεις παρά να αποσύρεις τα διακοσμητικά που το υπερφορτώνουν και να επενδύσεις σε ξύλινες κατασκευές, που θα ηρεμήσουν τον χώρο και θα προσδώσουν ένα ιδιαίτερο στυλ.

Κάποιες ακόμη μικρές αλλαγές είναι να αλλάξεις τα διακοσμητικά μπάνιου, όπως η θήκη για το σαπούνι ή τις οδοντόβουρτσες. Προσοχή όμως, μην αγοράσεις διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Προσπάθησε να βρεις ένα σετ, ώστε να κρατήσεις ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά είδη, δηλαδή τις πετσέτες. Προτίμησε να είναι είτε σε λευκό χρώμα ή σε ουδέτερες ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, που θα γαληνεύουν ακόμη περισσότερο τη παραμονή σου στο χώρο, όσο περιποιείσαι.

Κάτι που μπορεί να προσδώσει ένα μοναδικό και μοντέρνο στυλ σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού είναι να δημιουργήσεις ένα κολάζ από κορνίζες. Σ’ αυτές μπορείς να τοποθετήσεις ό,τι εικόνα θελεις. Φωτογραφίες με φίλους, από ταξίδια, σημαντικές στιγμές της ζωής σου ακόμη και έτοιμες κορνίζες σε διάφορα σχέδια και στυλ για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο ύφος του χώρου. Γενικότερα, γνώμονας σε οποιαδήποτε αλλαγή και αν κάνεις είναι να επιλέξεις αντικείμενα που θα ξεχωρίζουν. Αν θέλεις να αλλάξεις διακοσμητικά στο χώρο, όπως φωτιστικά ή κουρτίνες, επίλεξε ιδιαιτερα και διαχρονικά σχέδια. Φυσικά, μπορείς να φτιάξεις και μόνος/η σου κάποια κατασκευή, όπως για παράδειγμα ένα φωτιστικό με σχοινί και μεγάλες λάμπες, μια δημιουργία που θα έχει συναισθηματική αξία και θα αναβαθμίσει σημαντικά τον χώρο.

Αν θέλεις λοιπόν, να ανανεώσεις τους χώρους που διαθέτεις χωρίς να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα, έχεις βρει την ιδανική λύση. Επιλέγοντας τα σωστά διακοσμητικά και αντικείμενα, κάνοντας μικρές τροποποιήσεις θα δεις το σπίτι σου να μεταμορφώνεται

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*