Όταν τα ελληνικά νησιά γίνονται σκηνικό για ταινίες του Χόλιγουντ

Άκης Αξαόπουλος
18/08/2020 10:31
 
 
 

 

Οι μετακινήσεις δεν είναι τόσο εύκολες αυτήν την ταραγμένη εποχή και πολλοί υποψήφιοι επισκέπτες των ελληνικών νησιών σκέφτονται να αναβάλλουν το ταξίδι τους, περιμένοντας κάποια καλά νέα από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα, γιατί να μην κάνετε ένα νοερό ταξίδι παρακολουθώντας κάποια ταινία που έχει σαν σκηνικό τα γαλάζια πελάγη, τις χρυσαφένιες παραλίες και τα κατάλευκα χωριά, για τα οποία είναι γνωστή η Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης;

Μετά μια κουραστική μέρα στη δουλειά λοιπόν, αν θέλετε να χαλαρώσετε, έχετε δυο καλές επιλογές. Να επισκεφθείτε το διαδικτυακό καζίνο της net bet, που προσφέρει στους παίκτες όλα όσα χρειάζονται ώστε να απολαμβάνουν κορυφαίας ποιότητας νόμιμο online παιχνίδι, τόσο στο σπίτι όσο και εκτός σπιτιού, μέσω της συσκευής που προτιμούν ή να δείτε μια από τις εμβληματικές ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα μας ή παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη Ελλάδα στη μεγάλη οθόνη, τις οποίες παρουσιάζουμε παρακάτω.

Mamma Mia! (2008)

Η πιο εμπορική ταινία που έχει γυριστεί στην Ελλάδα, αυτό το μοντέρνο μιούζικαλ με μουσική και τραγούδια των Abba έχει ως φυσικό σκηνικό τη Σκόπελο, τη Σκιάθο και τις ακτές του Πηλίου. Το Mamma Mia! είναι η αιτία για εκατομμύρια ταξίδια στην Ελλάδα από θεατές που το λάτρεψαν. Το sequel του, Mamma Mia! Here We Go Again! προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2018 και συμμετείχαν πολλοί ηθοποιοί από το καστ της πρώτης ταινίας. Όμως, αν και επί της οθόνης η δράση εξελίσσεται και πάλι στην Σκιάθο, οι παραγωγοί επέλεξαν να την γυρίσουν στο Κροατικό νησί Βις, στις ακτές της Δαλματίας.

Bourne Identity (Χωρίς ταυτότητα, 2002)

Αν και μόνο ένα μέρος του γυρίστηκε στην Ελλάδα, όσοι είδαν την ταινία σε κάποια αίθουσα του εξωτερικού αναρωτήθηκαν ποιο είναι το νησί που απεικονίζεται. Οι Έλληνες αναγνώρισαν πάντως τη Μύκονο, το νησί των Ανέμων, γνωστό για την έντονη νυκτερινή του ζωή, μέχρι πρόσφατα. Με τα νέα μέτρα και τον νέο τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθήσουμε, ίσως ήλθε η ώρα να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της Μυκόνου κάνοντας πιο ήπιες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα μερικά πονταρίσματα στο stoixima live της Netbet, που προτείνει μια μεγάλη σειρά αθλητικών διοργανώσεων, σε ασφαλές περιβάλλον και με μεγάλες αποδόσεις.

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι (2001)

Με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, αυτή η ρομαντική ιστορία που στηρίζεται σε γενικές γραμμές σε ιστορικά γεγονότα διαδραματίζεται στην Κεφαλονιά, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η προβολή της προκάλεσε αληθινή κοσμοσυρροή από τουρίστες στο νησί του Ιονίου, το έκτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, με τις κρυφές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.

Tomb Raider: Το Λίκνο Της Ζωής

Η Αντζελίνα Τζολί επανέρχεται ως Λάρα Κροφτ, σε αυτήν την ταινία δράσης που γυρίστηκε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης. Ένας σεισμός που ταράσσει ξανά το νησί του Αιγαίου αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός αρχαίου ναού, όπου ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος έκρυψε έναν μυστικό χάρτη, ο οποίος αποκαλύπτει πού βρίσκεται κρυμμένο το κουτί της Πανδώρας. Η Λάρα Κροφτ θα περιπλανηθεί σε διάφορα σημεία της υφηλίου για να το βρει, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν σατανικό επιστήμονα, εξπέρ στον μικροβιολογικό πόλεμο και… η συνέχεια επί της οθόνης!

(Visited 135 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*